INSTITUȚIA PREFECTULUI SOLICITĂ PRIMĂRIEI TÂRGU MUREȘ RESPECTAREA LEGII PRIVIND AFIȘAREA TEXTELOR DE INTERES PUBLIC ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș a solicitat Primăriei municipiului Târgu Mureș punerea în aplicare a prevederilor art. 1, alin. (2) din Legea nr. 500/2004 privind folosirea limbii române în locuri, relații și instituții publice, în ceea ce privește inscripționarea bustului lui Iancu de Hunedoara amplasat în Cetatea Medievală, precum și modalitatea de inscripționare a clădirii Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” cu textul “REFORMÁTUS KOLLÉGIUM”.

Potrivit articolului menționat mai sus, “Orice text scris sau vorbit într-o limbă străină, indiferent de dimensiuni, având caracter de interes public, trebuie să fie însoțit de traducerea sau de adaptarea în limba română”.

Anterior adreselor trimise, Instituția Prefectului a solicitat Primăriei Târgu Mureș respectarea actelor administrative premergătoare inscripționării denumirilor atât pe clădirea Liceului Teoretic “Bolyai Farkas”, cât și pe bustul lui Iancu de Hunedoara.

Adresele semnate de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, au fost elaborate în virtutea atribuțiilor prefectului de asigurare a monitorizării aplicării unitare și a respectării Constituției, a legilor, a ordonanțelor și a hotărârilor Guvernului, precum și a celorlalte acte normative de către autoritățile administrației publice locale și serviciile publice deconcentrate, la nivelul județului, prevăzute de art. 253, litera a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului - Județul Mureș

Lasă un comentariu