COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie pe:

Partidul Național Liberal Mureș a boicotat, prin absența consilierilor săi locali, ședința extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureș din 9 august, privind organizarea în parteneriat a evenimentului “Turul ciclist al Ținutului secuiesc” și alocarea, pentru acesta, a sumei de 80.000 lei. PNL Mureș salută votul exprimat de PSD, PRO România și PMP.

PNL și celelalte trei partide menționate, reprezentate în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș, nu au girat alocarea unei sume importante pentru un eveniment denumit după un ținut care nu există. Cu votul UDMR și al unuia dintre consilierii POL, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Sub masca susținerii sportului, din forul legislativ al municipiului Târgu Mureș, s-a legitimat, astfel, o abordare segregaționistă și periculoasă, fapt pe care PNL Mureș îl dezavuează.

Considerăm că asemenea inițiative creează un climat de tensiuni inutile și precedente periculoase, mai ales că spațiul public a fost poluat în ultima perioadă și cu alte acțiuni aflate la limita sau în afara cadrului legal.

În acest sens, punem în vedere conducerii Primăriei municipiului Târgu Mureș să se conformeze solicitării Instituției Prefectului - Județul Mureș de aplicare a prevederilor legale, privind folosirea limbii române în ceea ce privește inscripționarea bustului lui Iancu de Hunedoara amplasat în Cetatea Medievală, precum și modalitatea de inscripționare a clădirii Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” cu textul “REFORMÁTUS KOLLÉGIUM”.

CIPRIAN DOBRE, Președinte PNL Mureș

Lasă un comentariu