CONSILIERI LOCALI MUREȘENI, INCOMPATIBILI

Distribuie pe:

Agenția Națională de Integritate (ANI) informează că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală și fiscală, în cazul a 7 aleși locali, printre care se numără și doi consilieri mureșeni.

Astfel, KUTASI DEZSÕ, consilier în cadrul Consiliului local al comunei Neaua s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 - 2020), consilierul amintit a votat pentru adoptarea unei hotărârii din data de 5 iulie 2019 privind acordarea unei cotizații în valoare de 4.500 lei (luând cuvântul în cadrul dezbaterilor în vederea susținerii aprobării cotizației respective) pentru o asociație în cadrul căreia deține funcția de evaluator proiecte.

În ceea ce îl privește pe EMIL FEIER, consilier în cadrul Consiliului local al comunei Hodac, ANI precizează că acesta s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ, fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 - 2020) Emil Feier a luat parte la emiterea, respectiv la adoptarea unor acte administrative care puteau produce folos material pentru sine (membru fondator al unei asociații de crescători de ovine) și fiul său (președintele asociației).

“A fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Feier Emil a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de consilier local a luat parte la emiterea și adoptarea unor acte administrative care au produs un folos patrimonial pentru asociația din care face parte împreună cu fiul său, respectiv Asociația a încasat de la A.P.I.A. - Centrul județean Mureș subvenții în sumă totală de 319.745,82 lei, înregistrând profit în sumă totală de 14.574 lei”, conform ANI.

*

În exercitarea dreptului la apărare, cei doi consilieri mureșeni au depus la dosarul de evaluare, în scris, datele și informațiile necesare. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu