AMENZI MARI DATE DE INSPECTORII SANITARI VETERINARI PE LITORAL

Distribuie pe:

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de peste 2,8 milioane de lei în urma controalelor efectuate în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în perioada 27 iunie - 8 august, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, în timpul acțiunilor de control au fost verificate 1.314 unități de vânzare cu amănuntul și alimentație publică,

dintr-un total de 1.331, listate de ANSVSA. În urma controalelor au fost aplicate 283 de sancțiuni în valoare de 2.807.600 lei, fiind, totodată, emise o Ordonanță de interzicere a activității și alte patru Ordonanțe de suspendare temporară.

De asemenea, a fost confiscată și trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (produse din carne, pește, produse din pește, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calității și siguranței alimentare.

ANSVSA menționează că, în urma acestor controale, s-au constatat deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depășit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 își desfășoară activitatea pe zona litorală delimitată de localitățile Corbu și Vama Veche.

Echipele de control actualizează permanent harta unităților de alimentație publică și vânzare cu amănuntul, efectuează acțiuni de control oficial și oferă consiliere agenților economici. În plus, au fost intensificate acțiunile de control oficial la grădinițe, tabere de copii, pensiuni și unități de alimentație publică unde iau masa grupuri de copii.

Autoritatea, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival (0786.577.007), unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul de Call-Center al ANSVSA (0800.826.787), apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie. (Agerpres)

Lasă un comentariu