SUFOCANTA “GRIJĂ” A MOSCOVEI

Distribuie pe:

Aproape că nu e zi ca cineva, din înalții demnitari ai Rusiei, să nu sufere de insomnie, din “grijă paternală” față de R. Moldova.

Deși s-au scurs peste trei decenii de când Kremlinul a recunoscut formal independența fostei colonii de la marginea de Vest a imperiului răului, protectoratul metropolei nu slăbește, ci dimpotrivă: devine tot mai agresiv și dominant. O sumară și obiectivă cercetare a relațiilor moldo-ruse ar aduce la suprafață șantajul continuu, umilirea neîntreruptă, teroarea psihologică exercitată de Moscova asupra tuturor conducerilor slugarnice de la Chișinău, indiferent că vorbim de Voronin, Lucinschi sau Dodon. De la strivitul cu buldozerele a merelor moldovenești, făcut în transmisiune directă de TV rusești, și până la batjocura la adresa vinurilor noastre medaliate - că ele sunt bune la vopsitul gardurilor - vedem un film al umilințelor în zeci și sute de episoade oribile, discriminatoare, antiumane.

Ca în anii de ocupație, moldovenilor li se cere să se ploconească și să mulțumească “fratelui mai mare”, să aplaude în public umilința și batjocura la care sunt supuși, fără drept de apel.

Amenințările se țin lanț - de la criminalii de război din Kremlin la asasinii tip Rogozin, care se laudă pe la TV că în 1992, ei și-au făcut datoria, exterminându-i pe moldovenii “naționaliști”, dând de înțeles că își pot continua misiunea.

Cum spuneam, aproape că nu e zi ca ipocritul de Lavrov, alcoolicul de Medvediev sau caricatura de Zaharova, împreună cu bufonii Peskov și Soloviov să nu moară de “grija” R. Moldova. În acest cor al nemernicilor, care nu încetează să ne amenințe, astăzi a intrat încă un șovin — Leonid Sluțkii, șeful Comitetului Dumei

de Stat a Rusiei. Demnitarul naZist, cu mâinile pătate de sângele copiilor inocenți, face parte din susținătorii acerbi ai războiului împotriva Ucrainei și, din postura înaltă, încearcă să extindă teroarea și grozăviile măcelului din Donețk spre R. Moldova. Individul, cu vădite apucături naZist-imperiale, își propune să tulbure găgăuzii, să speculeze greutățile generate de seceta de la Sud, să aprindă un nou focar în ofensiva lui Putin de a reface imperiul.

”Autoritățile moldovenești cu pașapoarte românești trebuie să înțeleagă că poartă responsabilitatea pentru toți locuitorii țării, inclusiv pentru cei care cer relații mai bune cu Rusia. Autoritățile moldovenești, care sunt implicate activ în proiectul occidental “anti-Rusia”, nici nu vor să-și audă propriii cetățeni. Este de înțeles faptul că o manifestare deschisă și de solidaritate cu Rusia contrazice puternic ideologia oficială a rusofobiei, care deja a fost impusă Chișinăului din exterior”.

După ce aplaudă frenetic în Dumă lansarea unui nou grup de rachete ucigașe asupra populației pașnice din Nicolaev, Lvov și Harcov, deputatul naZist Leonid Sluțkii amenință Chișinăul că “Găgăuzia are dreptul la autodeterminare… Întotdeauna am susținut și vom sprijini poporul găgăuz”.

Ar fi multe de spus despre halucinațiile și bolile criminalilor, care dețin puterea în Rusia, dar închei cu aceea că ideologia oficială a rusofobiei este opera îndelungată a Moscovei imperiale, a lui Putin și a șovinilor velicoruși, că cei mai puternici promotori ai rusofobiei sunt naZiștii din Kremlin, din Dumă, din instituțiile statului dictatorial și din mass-media rusească. Proiectul “anti-Rusia” vă aparține vouă, care terorizați planeta cu valiza nucleară, voi l-ați lansat ca să aveți pretext pentru a agresa popoarele libere și a reface imperiul răului și lagărul socialist...

Dacă veți continua să amenințați și să terorizați psihologic R. Moldova, să știți că nu e departe ziua când o să vă treziți că enclava voastră de la Sud o să vă întoarcă spatele, iar voi, atunci, o să țipați ca din gură de șarpe că și “găgăuzii au devenit rusofobi”.

ALECU RENIȚĂ Chișinău

Lasă un comentariu