AUR MUREȘ A SESIZAT PREFECTURA PRIVIND NELEGALITATEA ACORDĂRII SUMEI DE 80.000 DE LEI PENTRU “TURUL CICLIST AL ȚINUTULUI SECUIESC”

Distribuie pe:

Alianța pentru Unirea Românilor, prin deputatul AUR de Mureș, Dan Tanasă, a depus o sesizare către Prefectura Mureș privind emiterea unui aviz de nelegalitate pentru Hotărârea de Consiliu Local prin care se acordă 80.000 de lei din banii târgumureșenilor pentru “turului ciclist al ținutului secuiesc”.

Nu există absolut nicio scuză pentru tratamentul preferențial pe care consilierii locali UDMR și POL l-au aplicat astăzi prin votul dat în favoarea unei acordări directe a unor sume de bani pentru o asociație care are sediul în județul Harghita și care este condusă de Eduard Novak, Ministrul Sportului. Asociația Intersport prin concurs ar fi primit doar 51.000 de lei dacă respecta cel puțin regulamentul, dar în ședința de astăzi au fost acordați 80.000 de lei. Din ce motiv, nu ne putem explica!

Au fost discriminate în cel mai oribil mod ONG-urile din Târgu Mureș alocând bani preferențial pentru evenimente care pornesc din Debrețin, Ungaria, și parcurg așa-zise ținuturi care se vor autonome. Dacă o asociație din Târgu Mureș nu a avut un document la concursul de dosare, proiectul a fost respins fără discuții. Acum, fiindcă nu au fost în stare sa vadă un lucru elementar precum sediul asociației care este în Miercurea Ciuc, s-a organizat ședință extraordinară și s-au alocat și mai mulți bani. Nu este vina UAT Târgu Mureș ca Intersport nu se încadra în regulament și nici a târgumureșenilor plătitori de taxe. Ne întrebăm cine mai are parte de asemenea tratament preferențial?

Explicațiile puerile privind “discursul etnic” practicat de aleșii UDMR este complet ridicol. Argumente privind existența unor ținuturi precum “Țara Bârsei” sau “Țara Oașului” nu au nicio valoare în condițiile în care aceste regiuni nu au pretenții de separatism teritorial și pe aici nu se plimbă Viktor Orban propagând rasism și iredentism. Din păcate, se demonstrează din nou că UDMR nu înțelege să respecte legile și Constituția României, aruncând cu bani pentru idei autonomiste.

AUR TÂRGU MUREȘ

Lasă un comentariu