CICLISM: CINCI ROMÂNI VOR APĂRA CULORILE NAȚIONALE ÎN COMPETIȚIILE EUROPENE

Distribuie pe:

România va fi reprezentată de cinci sportivi la cele trei Campionate Europene de ciclism, pe pistă, șosea și mountain bike programate la München, în perioada următoare.

La Campionatele Europene de pistă Elite (11-16 august) avem un singur reprezentant, Daniel Crista, de la CSA Steaua, printre cei 240 de concurenți.

La Campionatele Europene de șosea avem trei participanți, Eduard-Michael Grosu (Drone Hopper-Androne), Serghei Țvetcov (CSA Steaua București) și Daniel Crista (CSA Steaua). Grosu va lua startul în cursa de fond din 14 august, iar Daniel Crista, campionul național en-titre, și Țvetcov vor evolua în proba de contratimp, din 17 august.

Emil Dima, campionul național de șosea din acest an, nu a fost selecționat pentru Europenele de la München deoarece participă în Turul Ținutului Secuiesc, care se încheie sâmbătă.

Roberto Dumitru Burța (CSU Scott) și Ede-Karoly Molnar (CS Dinamo) sunt înscriși la Campionatele Europene de mountain bike, în proba olimpică de cross country (XCO), programată în ziua de 19 august.

Campionul național Vlad Dascălu, aflat în recuperare după o accidentare la o etapă de Cupă Mondială, se concentrează pe participarea la Mondialele MTB, prevăzute între 24 și 28 august, în Franța, la Les Gets. (Agerpres)

MIREL RĂDOI PREIA U CRAIOVA

Fostul selecționer al primei reprezentative a României, Mirel Rădoi, a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei de fotbal Universitatea Craiova, el semnând un contract valabil până în anul 2024 cu gruparea alb-albastră.

Rădoi a declarat în conferința de presă în care a fost prezentat oficial că a venit să muncească și să rezolve problemele de la Universitatea Craiova.

“Mă bucur să fiu aici. Nu veți auzi cuvinte mărețe de la mine. Eu sunt venit să muncesc și să rezolv problemele care sunt. Ar însemna să nu fim sinceri dacă am spune că nu sunt probleme. Dacă nu erau, eu nu aș fi fost aici, iar Laszlo Balint ar fi continuat. Eu îi mulțumesc lui și staff-ului său pentru tot ce a făcut până acum la Craiova. De aici încolo trebuie ca noi să continuăm lucrurile pozitive pe care le-au realizat ei și după aceea să schimbăm lucrurile care nu au funcționat. Nu putem promite ceva ce nu putem avea în mână. Indiferent de ce mari performanțe vorbim, ele nu pot fi realizate decât dacă luăm fiecare partidă în parte. De aceea, cel mai important meci pentru noi este cel de joi, din Conference League”, a afirmat el.

Președintele clubului U Craiova, Sorin Cârțu, a declarat la rândul său: “Mirel e un fost jucător cu foarte multe reușite în fotbalul românesc. Îl știm ca antrenor, a fost la naționala de tineret, a fost la naționala mare și, din fericire, pentru noi a acceptat să vină la Universitatea Craiova în momentele astea în care ne găsim. Eu îi urez să aibă cât mai mult succes și să reușească obiectivul pe care ni-l propunem noi, acela de a câștiga campionatul. Așa cum eu l-am ajutat când a început ca fotbalist, așa să fie el cel care doboară titulatura mea, aceea de ultim antrenor care a câștigat campionatul. M-aș bucura ca el să fie cel care mă detronează și să ia el campionatul la Craiova după atâția ani”.

Mirel Rădoi îl înlocuiește în funcție pe Laszlo Balint, antrenor al cărui contract a fost reziliat, marți, de clubul Universitatea Craiova. Instalat în 13 iunie, Balint a condus echipa în patru meciuri din Superligă (o victorie, două egaluri și un eșec) și în trei din preliminariile Europa Conference League (o victorie, un egal, un eșec).

În vârstă de 41 de ani, Mirel Rădoi a fost până în 14 noiembrie 2021 selecționerul echipei naționale de fotbal a României, el renunțând la funcție după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Anterior, el a condus reprezentativa Under 21 a României cu care a reușit atingerea fazei semifinalelor la EURO 2019.

În cariera sa de până acum, Rădoi a condus o singură echipă de club, pe FCSB, între 1 iunie și 30 noiembrie 2015. (Agerpres)

HANDBAL: CSM BUCUREȘI A ÎNVINS, LA BUDAPESTA, FOMAȚIA FERENCVAROS

Echipa feminină de handbal CSM București a învins formația maghiară FTC-Rail Cargo (Ferencvaros) Hungaria cu scorul de 22-21 (13-10), într-un meci amical jucat marți la Budapesta.

Pentru vicecampioana României au înscris Niakate 6 goluri, Zaadi 5, Ramusovic 3, Cristina Neagu 3, Omoregie 2, Siraba Dembele 1, Sudakova 1, Arntzen 1, potrivit paginii de Facebook a “tigroaicelor”.

Golurile formației Ferencvaros au fost reușite de Marton 4, Boelk 4, Klujber 3, Malestein 3, Kukely 2, Cvijic 1, Kisfaludy 1, Kovacs 1, Lekic 1, Szucsánszki 1.

CSM București va juca în continuare două meciuri de verificare în Slovenia, contra formației RK Krim Mercator Ljubljana (pe 12 și 14 august).

FOTBAL: MECIUL DE DESCHIDERE A CUPEI MONDIALE DIN QUATAR, AMÂNAT CU O ZI

Meciul de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal din 2022, din Qatar, va fi devansat cu o zi și va avea loc pe 20 noiembrie, au declarat, miercuri, surse apropiate turneului final, citate de AFP.

Federația Internațională de Fotbal și organizatorii qatarieni au acceptat această schimbare, conform acelorași surse.

Acestea au explicat că meciul oficial de inaugurare dintre echipa gazdă și Ecuador, programat inițial pe 21 noiembrie, după meciul Senegal - Olanda, nu ar fi fost, deci, prima partidă a competiției.

Cupa Mondială de fotbal 2022 se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Lasă un comentariu