ARESTAȚI PENTRU INTRODUCEREA ÎN ȚARĂ DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC ȘI TRAFIC DE DROGURI

Distribuie pe:

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T - S.T. Târgu Mureș, au desfășurat o acțiune, într-un dosar penal de introducere în țară

de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, în județul Arad - Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, în urma căreia un bărbat și o femeie au fost arestați preventiv.

La data de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș - Serviciul Antidrog s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Astfel, la data de 7 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T - S.T. Târgu Mureș, au efectuat, în județul Arad - PTF Nădlac 2, o acțiune de prindere, în flagrant delict, a două persoane, un bărbat de 28 de ani și o femeie, de 22 de ani, ambii din Hunedoara, bănuiți de comiterea faptelor.

În urma acțiunii, au fost descoperite și ridicate 8,2 grame de cocaină și aproximativ 8 grame rezină de canabis.

Pe numele acestora, au fost puse în executare două mandate de aducere, cei doi fiind conduși la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Târgu-Mureș, pentru audieri.

După audierea acestora, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a reținerii, pentru de 24 ore, fiind prezentați Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ulterior, la data de 8 august 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și de I.G.P.F. - S.P.F. Nădlac 2.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de Presă al IPJ Mureș

Lasă un comentariu