LA MULȚI ANI, TETY BOROȘ!

Distribuie pe:

Statornicul nostru colaborator, artistul caricaturist Ștefan Boroș - TETY Boroș, împlinește, la 15 august, venerabila vârstă de 80 de ani. În timp, caricaturile și desenele sale, în care sarcasmul fin și umorul de calitate se întrepătrund și se completează reciproc, au dat culoare paginilor cotidianului nostru, bucurându-se de aprecierea unanimă a cititorilor.

De-a lungul carierei sale, TETY a publicat în numeroase ziare centrale (Flacăra, Urzica, Informația Bucureștiului ș.a.), fiind răsplătit cu premii și distincții la cele mai importante concursuri și festivaluri de caricatură și umor din țară și de peste hotare (Cuba, Japonia, Italia etc.), contribuind, prin lucrările sale artistice, la îmbogățirea cărții de vizită a municipiului Târgu Mureș, recunoscut, printre altele, ca o importantă școală de caricatură.

Anul trecut, cu prilejul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, Biblioteca

Județeană Mureș i-a decernat maestrului Tety Boroș distincția Pro Libro Senator “pentru realizările deosebite în domeniul caricaturii, pentru creativitate și perseverență, spirit artistic și perspicacitate, pentru asumarea rolului de ambasador al specificului național în lume și pentru relația specială cu Biblioteca Județeană Mureș de-a lungul întregii sale activități”.

La ceas aniversar, îi dorim colaboratorului nostru sănătate, putere de muncă și același “neastâmpăr” al minții și spiritului, al cărui secret îl cunosc numai artiștii adevărați.

LA MULȚI ANI!

Redacția “Cuvântul liber”

Lasă un comentariu