SUPERCUPA UEFA MERGE ÎN SPANIA

Distribuie pe:

Real Madrid a cucerit Super Cupa UEFA, învingând miercuri, 10 august, cu scorul de 2-0, formația germană Eintracht Frankfurt, în meciul care a avut loc pe “Stadionul Olimpic” din Helsinki, capitala Finlandei.

Golurile au fost marcate de fundașul austriac David Alaba - în minutul 37 și atacantul francez Karim Benzema - în minutul 65.

Echipa spaniolă este actuala câștigătoare a UEFA Champions League (după 1-0 în finala cu FC Liverpool), iar gruparea germană Eintracht Frankfurt este deținătoarea Cupei UEFA Europa League (după 1-1 și 5-4 la penalty-uri în finala cu Glasgow Rangers). Madrilenii, de 14 ori campioni europeni, au mai cucerit Super Cupa în alte patru rânduri (2002, 2014, 2016 și 2017), în timp ce nemții au ratat în confruntarea cu Real, unica lor ocazie - de până acum - de a pune mâna pe trofeu. În data de 24 februarie 1986, Steaua București a câștigat Super Cupa, din postura de campioană continentală, impunându-se cu 1-0 în fața grupării ucrainene Dynamo Kiev, deținătoarea de atunci a Cupei Cupelor, meciul disputându-se pe “Stade Louis II” din Monaco. Golul a fost înscris de Gheorghe Hagi, în minutul 44.

START ÎN EUROPENELE DE NATAȚIE

Joi s-a dat startul în Campionatul European de Natație. Românul Popovici debutează la competiția din Italia, vineri, în calificările probei de 100 de metri liber, potrivit calendarului de concurs. La ora 10.11 încep calificările, în timp ce semifinalele vor avea loc seara, de la ora 19.33.

“Vreau să mă întorc cu cât mai multe medalii, bineînțeles, ăsta e un bonus. Dar, ca întotdeauna, obiectivul principal este să mă distrez, să ne distrăm împreună cu prietenii. 400 m liber e un proiect interesant. Nu știu cum va ieși, însă o să fie frumos. E o probă nouă, unde mă voi putea întrece cu înotători consacrați de 400 m liber, eu fiind un newcomer (n.r. nou venit) în lumea asta, în proba asta. Presiune nu e, sigur, așteptările sunt mai ridicate, dar, din fericire, nu ne-am raportat niciodată la așteptări și nu o să o facem niciodată. Mi-a purtat noroc (n.r. Roma), am amintiri foarte frumoase din bazinul ăla, e superb bazinul. Abia aștept să mă întorc și să îmi creez niște amintiri frumoase. Un pic alt statut, să zicem că anul trecut am reușit să mă lansez în cariera mea de înotător profesionist acolo și abia aștept să văd ce pot să scot anul ăsta din Roma”, a declarat David Popovici, la plecarea din România spre Italia. Nu mai puțin de 1.500 de sportivi din 50 de țări iau parte la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, unde se întrec pentru 231 de medalii puse în joc în cele 11 zile de concurs. Înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise și high diving sunt probele în care concurează participanții.

CU MUTU PÂNĂ ÎN 2025!

Adrian Mutu (43 de ani) și-a prelungit contractul cu Rapid până în 2025. Clubul din Giuești a anunțat oficial, miercuri, noua înțelegere existentă între părți. Vechea înțelegere dintre Rapid și Adrian Mutu era scadentă în 2023, dar “alb-vișinii” i-au oferit “Briliantului” un nou contract până în 2025. “E un vot de încredere din partea clubului”, a spus Adrian Mutu. “Fenomenul” a semnat până în 2025 și a reacționat, pentru site-ul oficial al clubului, după ce a “dat cu pixul”.

“Mă bucur mult pentru acest moment. Este un vot de încredere din partea clubului, pe care îl tratez cu maximă seriozitate și responsabilitate! Hai, Rapid!”, a spus Adi Mutu pentru fcrapid.ro. Fostul atacant al naționalei României a venit la Rapid în luna martie, timp în care a condus echipa în 14 meciuri. Bilanțul giuleștenilor cu Adi Mutu pe bancă este unul pozitiv, cu 10 victorii, o remiză și trei înfrângeri, golaveraj 28-9.

UN TRICOU APARȚINÂND LEGENDARULUI MICHAEL JORDAN VA FI SCOS LA LICITAȚIE PENTRU UN PREȚ ÎNTRE 3 ȘI 5 MILIOANE DE DOLARI

Un tricou purtat de legendarul baschetbalist american Michael Jordan, în ultimul său sezon competițional (1997-1998) cu Chicago Bulls, în liga profesionistă nord-americană (NBA), va fi scos la licitație în luna septembrie pentru un preț estimat între 3 și 5 milioane dolari, a anunțat, miercuri, casa de licitații Sotheby's, informează AFP.

Casa de licitații din New York, proprietatea, din 2019, a magnatului franco-israelian în telecomunicații Patrick Drahi, a vândut deja mai multe perechi de bascheți aparținând superstarului acum în vârstă de 59 de ani, pentru 1,5 milioane dolari.

Licitația va avea loc la New York, între 6 și 14 septembrie, iar faimosul tricou roșu cu numărul 23 de la Chicago Bulls și purtat de Jordan va fi prezentat publicului la Monterey, în California, între 17 și 20 august, iar apoi la New York, în septembrie, conform Sotheby's.

“Sezonul 1997-1998 este, poate, unul din cele mai preferate de fanii lui Jordan, pentru că Michael era în apogeul formei sale și știa că era ultima lui șansă cu Chicago Bulls pentru titlul de campioană a NBA”, a comentat un responsabil al casei de licitații, Brahm Wachter.

În octombrie 2021, la Las Vegas, casa newyorkeză a vândut, pentru suma de 1.472.000 dolari, o pereche de bascheți Nike Air Ships, purtați de Jordan la începutul carierei sale, în 1984-1985, stabilind recordul la această categorie. Michael Jordan, a cucerit șase titluri de campion al NBA cu Chicago Bulls, inspirând linia de bascheți Air Jordan de la Nike.

CANOTAJ: CINCI ECHIPE ROMÂNEȘTI ÎN FINALELE EUROPENELOR DE LA MÜNCHEN

Cinci echipaje românești au reușit, joi, să obțină calificarea direct în finalele pentru medalii, la Campionatele Europene de canotaj de la München. În proba de dublu rame feminin, Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu au câștigat seria a doua (07:46.57). La simplu vâsle feminin categorie ușoară, Ionela Cozmiuc s-a clasat pe primul loc în seria a doua (08:26.32). Cu o victorie a încheiat seria (06:42.08) și echipajul feminin de 8+1, compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu.

Echipajul de patru rame feminin, alcătuit din Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, a încheiat pe locul 2 prima serie de calificare (07:18.22). La 8+1 masculin, Florin Arteni, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam și Victoria-Ștefania Petreanu au încheiat cursa preliminară pe locul 3 (06:03.04). Alte patru echipaje vor evolua în semifinale. Barca de dublu rame masculin, alcătuită din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, a câștigat prima serie (07:02.62), la fel cum au făcut în seria a treia (07:26.23) campioanele olimpice la dublu vâsle feminin, Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru au încheiat pe locul 3 în prima serie la dublu vâsle masculin (06:57.73), rezultat care le-a adus calificarea în semifinale. Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache s-au clasat pe primul loc în prima serie la patru vâsle masculin (06:18.46). România participă cu 11 echipaje și 39 de sportivi la Europenele de la München, în perioada 11-14 august.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu