O NOUĂ SPECIE DE ORHIDEE, DESCOPERITĂ ÎN CHINA

Distribuie pe:

Un grup de cercetători chinezi a descoperit o nouă specie de orhidee într-un habitat populat de exemplare de panda uriaș din provincia Sichuan, a anunțat vineri Institutul de Biologie din Chengdu, aflat în subordinea Academiei de Științe din China, informează agenția Xinhua.

Noua specie, Gastrochilus wolongensis, a fost denumită după zona Wolong din Parcul Național pentru Panda Uriaș. Orhideea a fost descoperită în acest parc în noiembrie 2020 de oameni de știință din cadrul institutului și de angajați ai rezervației naturale.

După observații îndelungate, cercetătorii au colectat specimene de flori și au stabilit că este vorba despre o nouă specie de orhidee.Potrivit institutului, analizele ulterioare au demonstrat că specia nouă este înrudită că speciile Gastrochilus ciliaris și Gastrochilus formosanus.

Gastrochilus este un gen de plantă ce aparține familiei orhideelor, a notat institutul. Dintre cele 58 de specii incluse în acest gen, 17 sunt endemice în China. Descoperirea a fost publicată recent în jurnalul științific Ecosystem Health and Sustainability. (Agerpres)

Lasă un comentariu