CU CINCI MEDALII DE AUR ȘI TREI DE BRONZ, LOTUL DE CANOTAJ AL ROMÂNIEI, PRIMIT LA SALONUL OFICIAL AL AEROPORTULUI HENRI COANDĂ

Distribuie pe:

Lotul de canotaj al României, format din 35 de sportivi, a fost primit, ieri, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de conducerea Federației Române de Canotaj, rude, prieteni și cunoscuți, la întoarcerea de la Campionatele Europene de la München (11-14 august), acolo unde canotorii români au cucerit cinci medalii de aur și trei de bronz.

La festivitatea de primire nu a participat Eduard Novak și nici vreun alt reprezentant al Ministerului Sportului.

Secretarul general al Federației Române de Canotaj, Sandu Pop, a subliniat performanța obținută de delegația României, cea mai mare din istoria FRC la o ediție a Campionatelor Europene.

“Este în primul rând meritul sportivilor, dar în același timp vreau să menționez aportul colectivului tehnic condus de antrenorul Antonio Colamonici și a colectivului medical coordonat de doctorul Vasile Oșean, fără aportul cărora nu am fi putut obține aceste rezultate frumoase. De asemenea, vreau să le mulțumesc cluburilor, dar și selecționerilor care i-au îndrumat pe acești minunați sportivi să vină la canotaj și să iubească acest sport”, a afirmat Pop.

La rândul său, Dorin Alupei, antrenor al lotului olimpic de canotaj al României, a afirmat că rezultatele extraordinare de la Munchen îi dau speranțe pentru competițiile viitoare.

“Îmi cer scuze pentru voce, pentru că mi-am pierdut-o. Mi-am lăsat-o însă pe canalul olimpic de la Munchen. Am însă bucuria și satisfacția rezultatelor obținute la Campionatele Europene de acești sportivi deosebiți. Performanțele lor sunt cu adevărat extraordinare și ne dau speranțe pentru viitor. Le mulțumesc și colegilor mei antrenori, precum și celor din departamentul medical, toți au făcut o muncă extraordinară, s-au dăruit în totalitate, și-au lăsat acasă familiile pentru a contribui la această performanță deosebită. Felicitări tuturor și sper să o țină tot așa”, a afirmat Alupei.

 România a încheiat Europenele desfășurate între 11 și 14 august la Munchen cu cinci medalii de aur și trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Cele cinci medalii de aur au fost câștigate la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu) și masculin (Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan), la dublu vâsle feminin (Ancuța Bodnar și Simona Radiș), simplu vâsle, categorie ușoară (Ionela Cozmiuc) și 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu), iar cele trei bronz la patru rame feminin (Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș), patru rame masculin (Mihăiță Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) și patru vâsle masculin (Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Marian Enache).

România a participat la competiție cu 35 de sportivi, 9 din cele 11 echipaje participând în finalele pentru medalii. (Agerpres)

Lasă un comentariu