SASCHIZ: TABĂRA INTERNAȚIONALĂ “LEGĂTURI, LIAISONS, CONNECTIONS”, CLOAȘTERF

Distribuie pe:

Tabăra Internațională Artistică “Legături, Liaisons, Connections”, organizată săptămâna trecută în satul Cloașterf, comuna Saschiz, un proiect-pilot propus spre implementare de coregraful Daniel Pop, a reușit să îi determine pe participanți și pe localnici să se exprime prin artă și să depășească barierele lingvistice. Organizarea acestei tabere a fost ideea coregrafului și dansatorului Daniel Pop și a reunit un grup de artiști din România, Franța și Mexic, cu o vastă experiență în practica și transmiterea cunoștințelor în artele performative: expresie corporală, dans contemporan, modă și design - ecofashion, foto-video experimental, teatru de animație și arta interpretării prin cele șapte emoții. Astfel, pe parcursul a cinci zile au avut loc 10 ateliere, 4 spectacole și 4 workshop-uri tematice, coordonate de coregraful și pedagogul Daniel Pop, de actrița de teatru și film Simona Măicănescu, cu participarea actorilor marionetiști ai trupei “Teatrul pe Roți” din Arad, Nuți și Sorin Dorobanțu, cărora li s-a alăturat artistul vizual și designer-ul vestimentar EDDIECORPS.

“Ne aflăm aici pentru a explora, pentru a ne cunoaște mai bine pe noi înșine și pe ceilalți. Ne contaminăm în sensul bun, pentru că și arta, până la urmă, este un virus. Ne place, ne simțim bine, ne ascultăm, ne respectăm, ne îngrijim spațiile colective, cele individuale, avem momente de creație, momente de reflexing, momente de a încerca, cum e acest atelier de fashion”, a declarat Daniel Pop.

Coregraful a precizat că roadele acestei tabere internaționale se vor vedea în timp, nu imediat, fiindcă a reușit să deschidă mintea participanților - actori, regizori, studenți sau artiști amatori - să învețe că a crea ceva deosebit înseamnă să părăsești zona de confort.

Cât despre public, acesta s-a dovedit a fi foarte cald și primitor, dar destul de timid, însă unii localnici au trecut peste timiditate și au participat la diverse ateliere alături de profesioniști.

Conceptul taberei a fost să amestece artiști, actori în devenire, studenți de la arte teatrale cu amatori, cu oameni din alte sectoare profesionale, în scopul încurajării schimbului de practici culturale. (AGERPRES)

Lasă un comentariu