SIGHIȘOARA: LUCRĂRI DE AMPLOARE ÎN ALBIA RÂULUI TÂRNAVA MARE

Distribuie pe:

În perioada aceasta, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, realizează lucrări de întreținere îndiguire a râului Târnava Mare. “Sunt intervenții ce nu s-au realizat de zeci de ani. Practic este vorba de îmbunătățirea condițiilor de scurgere a apei în albia râului și reducerea riscului de producere a inundațiilor”, a declarat Iulian Sîrbu, primarul Municipiului Sighișoara.

Acesta a mai menționat că în urma vizitei din teren a domnilor Cosmin Pop, directorul ABA Mureș și a domnului Ovidiu Ianculescu, directorul SGA Mureș, s-a stabilit și montarea unor scări de acces pentru ca doritorii să ajungă pe malul apei. “De asemenea, se dorește întoarcerea cursului de apă cu fața spre oameni, astfel zona această să poată deveni cât mai accesibilă”, a menționat edilul sighișoarean.

Lucrările continuă, acum, în primul sector, cel care este delimitat de podurile rutiere din oraș, iar ulterior se va interveni și în celelalte zone unde este necesar. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu