TÂRGU-MUREȘ - SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI, PE BAZĂ DE TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC

Distribuie pe:

Familiile defavorizate din municipiu pot beneficia de acordarea de sprijin pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale pe suport electronic, potrivit legislației în vigoare.

Mamele și copii nou - născuți din categoriile cele mai defavorizate vor beneficia de sprijin în valoare de 2000 lei, ajutoarele fiind acordate mamelor, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic, informează Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș. De aceste tichete beneficiază: mamele cărora le-a fost stabilit dreptul la venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare * mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei * mamele cu dizabilități * mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială * mamele ce nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile * mamele minore * mamele - cetățeni străini/ apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Tichetul social este acordat o singură dată pentru nou-născut și poate fi utilizat doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și exclusiv pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți pentru care a fost emis, numai de la unitățile/magazinele afiliate.

Pentru informații privind cererea și documentele însoțitoare, DAS Târgu-Mureș a pus la dispoziție numărul de telefon: 0365/430859, care poate fi apelat de luni până vineri între orele: 8 și 15, cei interesați putându-se adresa și reprezentanților instituției, din Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 9. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu