184 DE RACHETE... LANSATE DIN JUDEȚUL MUREȘ!

Distribuie pe:

În cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a realizat, în perioada 5 -11 august, 12 intervenții active în atmosferă pentru combaterea a 29 de formațiuni noroase cu grindină în formare (celule convective).

În acest răstimp, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină (UCCG) din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiș și Mureș, au fost lansate 178 rachete antigrindină (RAG), pentru a proteja 2 milioane ha de culturi agricole, precum și comunitățile locale din zonele de intervenție. În ariile astfel protejate nu s-au înregistrat căderi de grindină, precizează reprezentanții ministerului de resort.

De la începutul sezonului, în perioada 15 aprilie - 11 august 2022, din punctele de lansare ale UCCG au fost realizate, în total, 89 de intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, cu un consum total de 3301 de rachete antigrindină.

În județul Mureș, în perioada de referință, din cele 10 puncte de lansare operaționale au fost efectuate 12 intervenții, fiind combătute 42 de celule de grindină, prin utilizarea a 184 de rachete de profil. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu