CONTROALE EFECTUATE DE ITM MUREȘ ÎN CURSUL LUNII TRECUTE

Distribuie pe:

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii iulie 2022, au fost efectuate 53 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 6 persoane care prestau activi-tate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității și

o persoană care presta activitate cu depășirea programului de lucru prevăzut în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Inspectorii de muncă au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, din care 31 avertismente și 32 amenzi în cuantum de 223.300 lei și s-au dispus158 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: comerț, restaurante, coafura și alte activități de înfrumusețare, baruri, lucrări de instalații electrice.

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii iulie 2022, au fost efectuate un număr de 52 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat 23 sancțiuni contravenționale, dintre care 18 amenzi în valoare de 148.000 lei și 5 avertismente.

Principalele deficiențe constatate au fost: comunicare întârziată a evenimentului, lipsa verificării echipamentului de muncă, lipsă analize medicale și lipsa instruire în domeniul securității și sănătății în muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș

Extras din comunicatul de presă al ITM Mureș

Lasă un comentariu