“GHEJA ÎN SĂRBĂTOARE”

Distribuie pe:

După o pauză (de masă), la ora 17, sărbătoarea ghejană a continuat cu un distractiv și bogat spectacol muzical-coregrafic, desfășurat pe scena încropită ad-hoc tot în Piața Bisericii. În deschidere, voia bună a spectatorilor, au întreținut-o copiii și tinerii dansatori și soliști de muzică populară, componenți ai Ansamblului Folcloric “Ardealul”, din Luduș, școliți cu folos de coregrafii Mariana și Petru Pop și prezentați de artistul poet și iubitor tătic Ioan Astăluș, fiul al Ghejei. Cu aplauze au fost primite, încurajate și răsplătite tinerele soliste de muzică populară Maria Alexandru și Daria Oltean, grupul vocal Laura și Andreea Pongraț, Maria și Alexandra Moldovan, acompaniate de orchestra “Zestrea Găbudeană” (caval, taragot, saxofon, acordeon, tobe ...).

Numeroasa asistență a fot plăcut surprinsă și chiar entuziastă, când, într-un moment de respiro, domnul consilier local Gelu Puia i-a răsplătit, în numele comunității locale, cu Diplome de merit pentru rezultate deosebite în dezvoltarea localității, pe preoții părinți Ilie Dăian și Vasile Cercel, pe pensionarul Gheorghe Baghiu, încă activ social la vârsta de 97 de ani, pe ghejenii colonel (r) Gheorghe Popa, Vasile Tripon, profesor pensionar, David Raț, medic, Adriana Bartha, artist plastic, Horea Gherman, producător agricol local de renume, Rareș Bogătean, columbofil de renume național și european, Ligia Focșan, profesor în Statele Unite ale Americii, Speranța Puiac, cercetător microbiolog în Stokholm-Suedia.

Neobosiți, doamna parlamentar Luminița Gliga și domnul primar Ioan Cristian Moldovan, prezenți între spectatori, au fost invitați pe scenă. De la înălțimea acesteia și a funcțiilor de mare răspundere în care au fost investiți, domniile lor au apreciat interesul constant al administrației publice locale și al ghejenilor pentru dezvoltarea durabilă a orașului Luduș, cu toate cartierele sale, pentru educație, cultură și sănătatea oamenilor și a mediului în care trăiesc. Au mulțumit pentru invitație și le-au urat tuturor ghejenilor și invitaților lor să aibă parte de zile senine, bună înțelegere și spor în toate activitățile pe care le au în scop personal, familial și comunitar.

Invitați de prezentatorul Ioan Astăluș, au urcat pe scenă, rând pe rând, artiștii “grei”, arhicunoscuți și cu drag așteptați: Cristian Pomohaci, Monica Pârlea, Ina Fodoran, Ovidiu Furnea, Mihaela și Ciprian Istrate, Livia Sorlea, Maria Butilă, omul minune Cobra din Mureș, precum și zeița Ionela Moruțan.

O mențiune se impune: în preambulul “Ghejei în sărbătoare”, sâmbătă, 13 august 2022, pe Arena de fotbal, au fost organizate o expoziție de păsări, porumbei, iepuri și căței, un meci de fotbal local, concurs de biciclete pentru copii, o demonstrație de motocros, jocuri distractive și discotecă în aer liber, organizate de Ioan Orosfoian, profesorii Emil Stan și Loredana Stan, de Sound et Light.

Gândurile organizatorilor se îndreaptă deja spre ediția din 2023 a evenimentului cultural “Gheja în sărbătoare”.

Felicitări autorității publice locale, autorilor de proiecte culturale, localnicilor ghejeni și urări de succes în viitoarele ediții ale împreunei frumoase viețuiri ludușene.

MIRCEA GHEBOREAN, SEBASTIAN CĂPUȘAN, SANDA NICHITA, SIMINA ULEA

Lasă un comentariu