PANCU, SELECȚIONERUL REPREZENTATIVEI U 20

Distribuie pe:

Antrenorul Daniel Pancu este noul selecționer al reprezentativei de fotbal Under 20 a României, el fiind prezentat oficial în funcție în cadrul unei conferințe de presă desfășurate, marți, la sediul Federației Române de fotbal.

Tehnicianul, care îl înlocuiește pe Bogdan Lobonț, a declarat că noua postură îl onorează având în vedere că a îmbrăcat ca jucător tricoul echipei naționale la juniori, tineret și seniori.

“Mulțumesc celor din federație că s-au gândit la mine, sper să nu le înșel așteptările și încrederea. E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează și mă responsabilizează. Trăind emoțiile în tricoul echipei naționale la juniori, tineret și seniori, a venit acum ziua să antrenez o selecționată a României. Este un lot intermediar, un lot formator, practic sunt al treilea antrenor. Primul șef ca să spun așa pentru mine este Emil Săndoi de la U21, iar apoi voi colabora și cu antrenorul de la U19 care are jocuri oficiale. Eu voi fi nevoit să mă descurc, să antrenez jucătorii, să le transmit acea stare care cred că uneori lipsește, mă refer la responsabilitatea de a purta tricoul echipei naționale. Îmi doresc ca la sfârșitul acestui mandat să promovez cât mai mulți jucători la naționala U21”, a afirmat el.

“Am stat mult timp pe bară, să spun așa, dar e vina mea pentru că am avut câteva oferte după despărțirea de Poli Iași, însă le-am refuzat, fiind la început de carieră. Am învățat multe în perioada în care am stat acasă, am avut posibilitatea să fac ceea ce fac și în postura de selecționer, adică multă muncă analitică. Toți antrenorii vor să antreneze zi de zi, mai ales când e vorba despre jucători tineri. Așa că suferi ca selecționer din punctul ăsta de vedere. Dar voi merge la cluburi și academii, voi ține legătura cu antrenorii, iar selecția o voi face și din ce îmi vor spune ei despre jucători”, a adăugat Daniel Pancu.

Reprezentativa U20 a României a rămas fără selecționer la data de 7 iulie 2022, când Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea contractului cu Bogdan Lobonț. Fostul portar, primul antrenor al nou înființatei selecționate Under 20, a strâns pe banca acesteia 8 meciuri de pregătire, având un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri.

Daniel Pancu, retras din activitatea de fotbalist la finalul sezonului 2017-2018, și-a început cariera de antrenor la FC Rapid, echipă pe care a condus-o în perioada octombrie 2018 - martie 2020. A doua sa experiență ca antrenor principal a fost la CSM Poli Iași în perioada august 2020 - ianuarie 2021. Din luna martie a acestui an, el ocupa funcția de antrenor coordonator al academiei clubului de fotbal FC Voluntari.

De asemenea, Pancu a activat după retragere și ca președinte al FC Rapid pentru mai puțin de două luni în perioada iunie - august 2020.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu