SĂNDOI PREIA NAȚIONALA DE TINERET

Distribuie pe:

Tehnicianul Emil Săndoi a fost instalat în locul lui Florin Bratu în funcția de selecționer al echipei naționale de tineret a României, el fiind prezentat oficial, marți, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Federației Române de Fotbal.

Aflat la doilea mandat la conducerea selecționatei U21, Săndoi a declarat că simte o responsabilitate mare, mai ales că până la Campionatul European de tineret din 2023, pe care România îl organizează împreună cu Georgia, a mai rămas mai puțin de 1 an.

“Mulțumesc federației că s-a gândit la mine pentru învestirea în această funcție. Va fi o muncă dificilă, chiar dacă turneul final este peste aproape un an. Asta pentru că acțiunile pe care le vom avea până atunci sunt foarte puține la număr. Vor fi doar trei întreruperi cu câte două meciuri amicale. Așadar vor fi șase meciuri. Este o responsabilitate foarte mare, pentru că atunci când antrenezi o echipă de club reprezinți o grupare, un oraș, o regiune, dar când antrenezi o selecționată, indiferent care e ea, consider că reprezinți o națiune. De asta responsabilitatea este mult mai mare. Încep la naționala de tineret cu două meciuri puternice, cu Spania și Olanda, care reprezintă în materie de posesie și gestionare a jocului poate principalele forțe din Europa. Ca să fiu sincer mi-aș fi dorit să avem o altă acțiune înaintea acestor meciuri de calibru. Dar asta e situația, naționala de tineret cu Rădoi și Mutu a reușit performanțe pe care ni le doream toți. Ne dorim să reușim același lucru și cu această generație”, a spus Săndoi.

Acesta a menționat că în perioada următoare va discuta în amănunt cu fostul selecționer Florin Bratu.

“Am intrat în contact cu staff-ul care a fost înainte la naționala Under 21. Nu am avut prea mult timp, dar zilele următoare vreau să îl sun și pe Florin Bratu, care a lucrat un an aici cu un grup mare de jucători, cu care, în mare parte, vom lucra și noi de acum încolo. Iar el e măsură, nu neapărat să îmi dea niște sfaturi, dar să îmi explice o stare de fapt. Timpul ne presează, așa că vom rămâne într-un contact permanent cu antrenorii de la cluburi pentru că dorim să monitorizăm toți jucătorii”, a explicat Săndoi.

Echipa națională de tineret a României a rămas fără selecționer la 15 august 2022, FRF anunțând încheierea contractului cu Florin Bratu. În vârstă de 42 de ani, Bratu a preluat în august 2021 selecționata de tineret a României pe care a condus-o în 8 meciuri de pregătire. În aceste întâlniri, România U21 a înregistrat 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri.

Tehnicianul Emil Săndoi (57 de ani) a condus ultima oară formația Chindia Târgoviște în perioada iunie 2020 și iunie 2022. În cariera sa a mai antrenat echipe precum Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, Concordia Chiajna și FC Argeș.

De asemenea, el a ocupat funcția de selecționer al naționalei de tineret a României în perioada iulie 2006 - august 2013. (Agerpres)

Lasă un comentariu