CUM SE OBȚIN VOUCHERELE DE 500 DE LEI PENTRU RECHIZITE

Distribuie pe:

Ministerul Educației reamintește că elevii și preșcolarii care provin din familii nevoiașe beneficiază de tichete în valoare de 500 de lei pe care le pot folosi pentru achiziționarea rechizitelor.

Cererile, depuse în 5 zile de la începerea anului școlar

Cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar.

Pentru anul școlar 2022 - 2023, pentru a intra în posesia acestor vouchere trebuie depusă o cerere începând cu prima zi a anului școlar (5 septembrie) până în data de 10 septembrie 2022, iar inspectoratele școlare vor comunica ministerului lista beneficiarilor până la data de 23 septembrie 2022.

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară solicitării stimulentului educațional.

Preșcolari - Conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările și completările ulterioare, beneficiari sunt preșcolarii înscriși în învățământul de stat care îndeplinesc condițiile pentru obținerea sprijinului educațional.

Legea stabilește ca fiind familii defavorizate acele familii care au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură ?nseamnă 298 lei), potrivit EduPedu.ro.

Elevi - Beneficiari sunt și elevii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în programul național de rechizite școlare, conform Legii nr. 126/2002.

Legea stabilește că pot beneficia de acest sprijin elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară (salariul minim brut în 2022 este 2.550 RON, 50% reprezintă 1.275 RON).

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna iulie a anului în care se face solicitarea. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu