“FESTIVALUL CÂNTECULUI POPULAR PATRIOTIC”, OARBA DE MUREȘ - DUMITRIȚA GLIGA: “PRIN ASTFEL DE EVENIMENTE PĂSTRĂM VIE MEMORIA EROILOR”

Distribuie pe:

În fiecare an de Sfânta Maria, în 15 august, mureșenii îi cinstesc pe cei 11.000 de eroi români căzuți la Oarba de Mureș în cel de al Doilea Război Mondial, printr-un eveniment deosebit, “Festivalul cântecului popular patriotic”. Prezent la eveniment, deputatul PSD de Mureș Dumitrița Gliga, a declarat că nu întâmplător inițiatorii acestui eveniment, Mihaela și Ciprian Istrate, s-au gândit să îl or-ganizeze într-o zi Sfântă. “Sacrificiul celor 11.000 de soldați români trebuie să rămână, veșnic, în inimile noastre. Prin astfel de evenimente la care, iată, participă un număr mare de oameni, păstrăm vie memoria eroilor, iar cei mici vor duce mai departe istoria însângerată a acestor locuri dar și tradițiile și obiceiurile noastre”. Dumitrița Gliga a ținut să-i felicite pe soții Istrate pentru demersul lor.

“A fost o zi deosebită, pe dealul unde a avut loc bătălia de la Oarba de Mureș, au răsunat vocile unor interpreți consacrați și îndrăgiți de public, iar participanții au putut să vadă și scene de luptă, reconstituite de către Asociația de reconstituire istorică «Tradiții ostășești», Asociația Edelweiss OST (Germania), Asociația Națională a colecționarilor de arme și Asociația Națională a deținătorilor de arme”, a mai spus deputatul. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu