UN GREC VICTORIOS LA REGHIN

Distribuie pe:

Municipiul Reghin a găzduit, între 8-14 august, “Transylvania 6 Days” - cea mai lungă cursă de alergare organizată până acum în România și câștigată de grecul Stimoniaris Athanasios, cu peste 705 km parcurși în 141 de ore, 34 de minute și 38 de secunde.

Evenimentul a făcut parte din Festivalul Internațional de Ultramarathon, iar pe lângă cursa de 144 de ore, adică 300 km în 6 zile (6 x 50 km), au mai avut loc întreceri de 72 de ore, 48 de ore și 24 de ore.

Conform organizatorilor, AVB Sport Event - în frunte cu Adrian Bonțiu, “Tranylvania 6 Days” a fost o manifestare unică în România și rară pe continentul nostru, fiind sub 10 curse în toată Europa, care să-i provoace pe ultramaratoniști să alerge 6 zile. Cei care au adunat cei mai mulți kilometri în intervalul de timp la care s-au înscris au fost desemnați câștigători. Adrian Bonțiu a participat, ca alergător, la 16 evenimente de acest tip, fiind unul dintre cei doi români care a luat startul, în anul 2020, în teribila cursă de alergare de 5.000 de kilometri - “Athens International Ultramarathon Festival”, unde a parcurs 4.251 km în 60 de zile. Concurenții de la Reghin au alergat pe o buclă de 855,5 metri, incluzând Baza Sportivă “Avântul”, “Parcul Tineretului” și alte zone ale orașului mureșean, fiind înscriși sportivi din Germania, Grecia, Italia, Franța, Spania și România.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu