ȘCOLILE DE VARĂ DIN MEDIUL RURAL - PRILEJ DE ÎNTÂLNIRE A POLIȚIȘTILOR MUREȘENI CU COPIII

Distribuie pe:

În ultimele zile, polițiștii mureșeni au participat la școli de vară organizate în mediul rural, de reprezentanți ai parohiilor ortodoxe. Polițiștii Secției Breaza au fost prezenți atât la Băița, cât și la Lunca, unde au stabilit legături importante cu copiii și adolescenții din comunitate, vorbindu-le despre exemple bune de urmat, dar și despre munca de poliție de zi cu zi, oferindu-le posibilitatea de a studia echipamentul și alte dotări de interes pentru cei prezenți.

La Băița, polițiștii de la prevenire, siguranță școlară și criminalistic, alături de parteneri de la Crucea Roșie, au făcut din SIGURANȚĂ principalul subiect al zilei. În funcție de vârstă, copiii și adolescenții au discutat și “exersat”, pentru a afla mai multe despre siguranța lor și a bunurilor.

Cei mai mici au găsit răspunsurile la întrebările de pe ROATA SIGURANȚEI, referitoare la dispariții/rătăciri, cum se previn, dar și cum să reacționeze dacă ajung în diverse situații. Siguranța online și cea de la școală, modalități de reacție, au fost alte subiecte importante. Sigur, folosirea sigură a drumului public, traversarea și importanța asigurării au completat activitățile, cu exerciții practice.

DISCUȚII PE TEMA CONSECINȚELOR CONSUMULUI DE DROGURI, CU ELEVII MAI MARI

Beneficiarii aflați la vârsta adolescenței au avut parte de altfel de dezbateri. Încrederea în persoanele necunoscute, folosirea în siguranță a internetului, socializarea online au fost abordate pornind de la exemple concrete. Principala temă dezbătută a vizat riscurile asociate consumului alcool și de droguri, cauze și consecințe, cu atât mai mult cu cât, în curând, elevii se vor îndrepta spre liceele din orașe, într-o lume cu multe necunoscute și tentații. Ochelarii speciali au oferit o idee despre modificările aduse de alcool sau droguri în percepția realității înconjurătoare și, desigur, consecințele de decurg din acestea.

AMPRENTARE, CĂUTARE DE URME, DEMONSTRAȚIA CÂINELUI POLIȚIST - DOAR CÂTEVA DINTRE SURPRIZE

Interesant pentru toată lumea a fost exercițiul amprentării și al căutării de urme, dar și încercarea vestei antiglonț sau anti-înjunghiere, folosirea semnalelor acustice și luminoase din autospeciale. Desigur, câinele Man a fost o atracție deosebită, cu micile sale demonstrații.

LECȚII DE PRIM AJUTOR

Reprezentanți ai Crucii Roșii Mureș au completat lecțiile despre siguranță cu demonstrații și exerciții practice de acordare a primului ajutor în diverse situații în care se pot afla mai ales copiii! Este un exercițiu necesar tuturor, pentru care atât ce mici, cât și cei mari, au fost recunoscători.

Finalul activităților a fost cu amintiri frumoase, cu baloane și dulciuri pentru mici și mari, dar și cu relații consolidate, în interesul copiilor!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu