LA TÂRGU MUREȘ, O ECHIPĂ INTERDISCIPLINARĂ DE MEDICI ȘI SPORTIVI REALIZEAZĂ - STUDIU UNIC ÎN LUME PENTRU GENUNCHI

Distribuie pe:

Ieri s-a desfășurat, la Sala Polivalentă din Târgu Mureș, prima ediție a evenimentului “Kangoo Jumps Summer Challenge”, organizat de Asociația Kangoo Club Reghin, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, în parteneriat cu Kangoo Jumps România.

Organizatorii au dat publicității un comunicat de presă referitor la eveniment, dar și la studiul medical lansat cu această ocazie. Este vorba despre un studiu, pentru genunchi, unic în lume, sub observația și îndrumarea unor medici recunoscuți: dr. Octav Russu, medic primar ortopedie și traumatologie, specialist în genunchi din Târgu-Mureș, dr. Alin Iova, medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist în recuperare sportivă și lipoterapie din Oradea, dr. Olivia Burta, Conferențiar, medic primar medicină de laborator și șef lucrări din Oradea, dr. Pușa Dorina Farcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din Oradea, dr. Andrei Feier Medic rezident, Ortopedie și Traumatologie, doctorand.

La acest studiu s-au arătat interesați să parti-cipe peste 80 de persoane. Studiul “KapooKneeS” din Târgu-Mureș va fi un studiu care are ca public țintă pacienții cu afecțiuni la nivelul genunchiului.

Termenul de realizare al studiului este de 6 luni, cu începere din luna septembrie, anul curent.

Participanții înscriși trebuie să ia parte la 3 antrenamente pe săptămână, îndrumați, evaluați și monitorizați de medicii echipei. Programul de recuperare va cuprinde antrenamente cardio, tonifiere și nutriție. Studiul se adresează tuturor acelora care au probleme cu genunchii și sunt interesați de o recuperare rapidă și sănătoasă.

Pe partea de recuperare sportivă vor fi responsabili: Nenad Djurovic, preparator fizic din Târgu-Mureș și Kinga Sebestyen, preparator fizic din Miercurea-Ciuc.

Ideea studiului a pornit de la dorința de a ajuta oamenii care nu pot face mișcare / sport din cauza diferitelor probleme apărute la genunchi.

Echipa medicală dorește să demonstreze că exercițiile pe ghete rebound prin practicarea corectă a acestora, reduc perioada de recuperare, iar cei care nu au voie să facă sport din cauza patologiei genunchiului pot face în siguranță aceste exerciții.

Primul studiu Kapo s-a efectuat în anul 2019, în Oradea, fondatorii inițiatori ai acestuia fiind: Kinga Sebestyen, Dr. Alin Iova, Dr. Pușa Dorina Farcaș și Dr. Olivia Burta. Studiul a durat 6 luni, cu participa-rea a 100 de persoane, care au demonstrat că practicarea exercițiilor și programelor pe ghete aduc numeroase beneficii organismului, pentru a crea / preveni / schimba obiceiurile și comportamentele de risc legate de stilul de viață în diferite boli, indiferent de sex sau vârstă.

Rezultatele studiului 2019: scăderea în greutate; scăderea țesutului adipos; scăderea țesutului cu grăsime; creșterea musculară; scăderea vârstei metabolice; îmbunătățirea hidratării; scăderea grăsimii viscerale; scăderea plicilor adipoase; îmbunătățirea posturii globale: linia taliei, a umerilor, genunchilor au fost echilibrate (postura inițială a participantului impunând o astfel de îmbunătățire).

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu