DIN CAUZA CĂLDURII, GĂINILE DIN CHINA FAC MAI PUȚINE OUĂ

Distribuie pe:

Temperaturile caniculare din China au provocat o creștere a prețurilor la ouă la nivel local, deoarece, din cauza căldurii, găinile au depus mai puține ouă decât de obicei.

Valuri de căldură lovesc în mod regulat China în mijlocul verii, în special în vestul arid și în sudul țării.

Potrivit oamenilor de știință, acestea par însă mai puternice în ultimii ani din cauza încălzirii globale, care a avut deja repercusiuni asupra economiei.

În metropola estică Hefei, situată la 900 km sud de Beijing, fermierii au constatat o scădere a producției de ouă din cauza căldurii, potrivit presei locale.

Pentru a-și răcori găinile, unii producători au fost nevoiți să instaleze aparate de aer condiționat, a relatat cotidianul Jianghuai Morning News.

Scăderea producției a făcut ca prețul ouălor să crească cu aproximativ 30% în Hefei, capitala provinciei Anhui.

Creșteri similare au fost observate în mai multe provincii.

Temperaturile extreme prelungite afectează productivitatea pentru produsele de origine animală, printre care ouăle și laptele, potrivit unui studiu al Departamentului american al Agriculturii.

Orașul Hefei a înregistrat deja anul acesta 14 zile cu temperaturi care au depășit 38 de grade Celsius, un record.

Mai multe metropole din China s-au confruntat cu temperaturi record în ultimele zile, iar autoritățile au emis din nou luni alerte roșii de caniculă.

De asemenea, mai multe provincii raționalizează energia electrică pentru utilizatorii industriali, într-un moment în care rețeaua electrică este solicitată de aparatele de aer condiționat, iar barajele hidroelectrice se luptă să facă față cererii din cauza nivelului scăzut al apei.

AGERPRES

Lasă un comentariu