ZIUA APRECIERII PISICII NEGRE

Distribuie pe:

Dacă te-ai temut vreodată de pisica neagră care ți-a ieșit în cale, atunci trebuie să știi că este vorba despre o superstiție din vremuri de demult, când oamenii asociau pisicile negre cu ghinionul. În multe culturi și perioade istorice însă, pisicile negre au fost asociate cu lucruri pozitive. În încercarea de a risipi aceste asocieri negative despre pisicile negre, în fiecare an, pe 17 august, este celebrată Ziua aprecierii pisicii negre.

Cum s-a născut superstiția care asociază pisicile negre cu ghinionul? În perioada Evului Mediu, în timpul Inchiziției Spaniole, Biserica Catolică a asociat pisicile negre cu vrăjitoria. Pisicile negre au fost considerate apoi multă vreme niște entități malefice.

Nu există niciun motiv pentru a ne feri de pisicile negre, iar această zi celebrează felinele, indiferent de culoarea blănii.

În Japonia există Nekobiyaka Cat Café, un local unde pisicile negre hoinăresc libere, spre deliciul clienților. Pentru echivalentul a 10 dolari, clienții pot petrece o oră în compania pisicilor și pot comanda suc sau bere. Oaspeților nu le este permis să țină pisicile în brațe, ci doar să le mângâie. Fiecare pisică poartă o bandană colorată pentru a fi mai ușor diferențiate. (sursa și foto - agerpres.ro)

AGERPRES

Lasă un comentariu