1.430 DE PERSOANE ȘI-AU GĂSIT UN LOC DE MUNCĂ CU SPRIJINUL AJOFM MUREȘ

Distribuie pe:

În primele șapte luni ale anului 2022, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Mureș au fost încadrate în muncă 1.430 de persoane, dintre care 718 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 791 au peste 45 de ani, 153 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 47 au vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, 79 au vârsta cuprinsă între 25-29 de ani (79 tineri NEET), iar 360 sunt tineri sub 25 de ani (359 tineri NEET).

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 735 provin din mediul urban, iar 695 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (471), urmate de cele cu studii profesionale (343), studii gimnaziale (347). Numărul celor cu studii primare este de 109, al celor cu școli postliceale este de 35, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 125.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM MUREȘ, 459 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele șapte luni ale anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 7.486 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă MUREȘ puteți accesa www.anofm.ro.

AJOFM MUREȘ

Lasă un comentariu