CETĂȚENI STRĂINI DIN NEPAL ȘI MEXIC, DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE PE RAZA JUDEȚULUI MUREȘ

Distribuie pe:

Polițiștii de imigrări din Mureș, în urma acțiunilor întreprinse în perioada 17-20 august a.c., pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a străinilor, au depistat patru cetățeni străini din Mexic și Nepal care se aflau în situații ilegale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15, respectiv 30 de zile.

În perioada 17-20 august a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Mureș au efectuat acțiuni și controale, pe raza de competență, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat doi bărbați din Nepal, în vârstă de 30, respectiv 33 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale, respectiv fără avize de angajare și fără contracte individuale de muncă, la o societate comercială din domeniul comerțului din județul Mureș.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cetățenii nepalezi au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere în scop de angajare în muncă. Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere temporară al străinilor pentru încălcarea reglementărilor privind angajarea în muncă.

Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 30 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, polițiștii de imigrări au depistat doi cetățeni din Mexic, un bărbat și o femeie, în vârstă de 26, respectiv 36 de ani, care se aflau în ședere ilegală. Străinii au fost în posesia unor permise de ședere temporară a căror valabilitate a expirat, fără ca aceștia să părăsească teritoriul României și fără să fi întreprins demersurile legale în vederea prelungirii dreptului de ședere temporară pe teritoriul statului român.

Cei doi cetățeni străini din Mexic au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 800 de lei și au fost emise pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara noastră în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea șederii și muncii ilegale, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementărilor legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Mureș, situat în str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, Tg. Mureș, sau vizitând site-ul public al instituției, la adresa https://igi.mai.gov.ro/

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI MUREȘ

Lasă un comentariu