MÂINE, ÎN ȘEDINȚĂ ORDINARĂ, CONSILIUL LOCAL VA DECIDE ASUPRA ÎNFIINȚĂRII “LICEULUI VOCAȚIONAL TEOLOGIC ROMANO-CATOLIC”

Distribuie pe:

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș de mâine, 25 august, se află un proiect de hotărâre privind “inițierea reorganizării unităților de învățământ ce funcționează în unitatea administrativ-teritorială al municipiului Tg. Mureș, propuse spre reorganizare pentru anul școlar 2023-2024”. De fapt este vorba despre înființarea, începând cu anul școlar 2023-2024 a “Liceului Vocațional Teologic Romano-Catolic”, care practic să ia locul fostului Liceu Teologic Romano Catolic “II Rakoczi Ferenc”, desființat în primăvara acestui an, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României.

În referatul de aprobare al proiectului de hotărâre supus aprobării consilierilor locali târgumureșeni se arată că “prin cererile înaintate de către UDMR Târgu Mureș și înregistrate la Municipiul Târgu Mureș sub nr.62009/17.08.2022, Fundația Statusul Romano Catolici din Transilvania, înregistrată sub nr.61440/12.08.2022, respectiv reprezentanții legali/părinții elevilor înscriși la Liceul Teoretic Bolyai Farkas din Târgu Mureș, sub nr.61798/16.08.2022, s-a solicitat înființarea unei unități de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică romano-catolică cu limba de predare maghiară.” Pentru ca acest lucru să poată fi posibil, propunerea reorganizării unităților de învățământ pentru anul școlar 2023-2024 trebuie transmisă Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar până la data de 31 august 2022.

Conform solicitărilor depuse la Primăria Târgu Mureș, se propune realizarea unei divizări prin constituirea unei noi unități de învățământ vocațional teologic romano-catolic, și a nume Liceul Vocațional Teologic Romano-Catolic, prin divizarea din cadrul Liceului Teoretic “Bolyai Farkas” din Tg. Mureș fiind vizate clase de la nivelul celei pregătitoare până la clasa a XII-a.

Din 1 iunie a.c., elevii care proveneau de la Liceul Teologic Romano Catolic (LTRC) II “Rakoczi Ferenc” din Târgu Mureș și-au continuat studiile la Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, după ce s-au transferat la această unitate de învățământ, fiind singura soluție posibilă din punct de vedere juridic. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu