TREI ECHIPE MUREȘENE ÎNCEP AVENTURA ÎN LIGA 3!

Distribuie pe:

Sâmbătă, 27 august, va lua start ediția 2022/23 din Liga 3 de fotbal, un sezon cu 10 serii de câte 10 echipe, configurația acestora fiind aprobată de Comitetul Executiv FRF.

Se anunță o luptă intensă în sezonul regular, programat să înceapă chiar în această săptămână, pentru cele 100 de formații aflate la startul Ligii 3 2022/23! Vara a însemnat o schimbare dramatică a configurației eșalonului, firească prin retrogradările din L2, promovările merituoase din ediția precedentă de L3 și asaltul nou-promovatelor din fotbalul județean. Echipele mureșene se află în Seria a IX-a, una dintre cele mai tari la prima vedere: CS Universitatea din Alba Iulia, ACS TG.MUREȘ 1898, Corvinul Hunedoara, Metalurgistul Cugir, UNIREA UNGHENI,  Academia de Fotbal Viitorul Cluj, Sănătatea Cluj, AVÂNTUL REGHIN, CS Ocna Mureș, CSM Unirea Alba Iulia.

SUPERLIGA: REZULTATELE ETAPEI A 6-A ȘI CLASAMENTUL

Meciurile din etapa a șasea a Superligii de fotbal au avut loc de vineri până luni.

Rezultate:

* Vineri, 19 august:

CS Mioveni - FC Argeș 0-1

(0-0), Stadion Orășenesc - Mioveni.

A marcat: Paul-Arnold Garita (55).

FC U Craiova 1948 - Petrolul Ploiești 0-1 (0-1), Stadion “Tudor Vladimirescu” - Târgu Jiu.

A marcat: Jair Tavares (45+2).

* Sâmbătă, 20 august:

FC Rapid București - FC UTA Arad 1-0

(1-0), Stadion Rapid-Giulești - București.

A marcat: Junior Morais (17).

Cartonaș roșu: Idriz Batha (UTA, 74).

* Luni, 22 august:

FC Universitatea Cluj - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1

(0-0), Cluj Arena - Cluj-Napoca.

A marcat: Mario Rondon (52).

Cartonaș roșu: Nicolae Păun (Sepsi OSK, 90+2).

FC Farul Constanța - FC Voluntari 2-1 (0-1), Academia Hagi - Stadion Central - Ovidiu.

Au marcat: Denis Alibec (46), Ionuț Larie (80 - penalty), respectiv Patricio Matricardi (24).

Meciurile AFC Hermannstadt - FC CFR 1907 Cluj, AFC Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova și AFC Botoșani - FCSB au fost amânate.

Clasamentul:

1. Farul Constanța 12

2. Rapid 12

3. FC Botoșani 11

4. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 10

5. Petrolul Ploiești 10

6. FC Hermannstadt 9

7. CFR Cluj 9

8. FC Argeș 9

9. Universitatea Craiova 8

10. FC U Craiova 7

11. FC Voluntari 7

12. UTA Arad 7

13. FCSB 6

14. Chindia 2

15. Universitatea Cluj 2

16. CS Mioveni 1

“U” OLIMPIA CLUJ ȘI-A ÎNCHEIAT AVENTURA ÎN LIGA CAMPIONILOR

Echipa feminină de fotbal Universitatea Olimpia Cluj a pierdut duminică seară, scor 1-2 (0-1), confruntarea cu SFK 2000 Sarajevo, campioana Bosniei și Herțegovinei, încheindu-și astfel aventura în actualul sezon al UEFA Women's Champions League.

Finala Grupei a 7-a a primului tur preliminar găzduită de “Cluj Arena” a fost un nou thriller pentru multipla campioană a României, care a sperat până în ultima secundă la calificarea în turul următor. SFK 2000 Sarajevo s-a dovedit a fi însă o nucă mult prea tare pentru trupa pregătită de Daniel Sima. În partidele precedente, disputate joi, tot pe “Cluj Arena”, “U” Olimpia Cluj reușise să treacă, în urma loviturilor de departajare, scor 4-2, de Glentoran Belfast, campioana Irlandei de Nord, în timp ce SFK 2000 Sarajevo a dispus de Birkirkara, campioana Maltei, scor 4-0.

HALEP A COBORÂT ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep a coborât un loc în clasamentul WTA dat publicității luni și este pe locul 7, cu 3.255 de puncte. Următoarea româncă din clasament este Irina-Camelia Begu, care se menține pe locul 34, cu 1.384 puncte. Sorana Cîrstea a urcat două locuri și este pe 38, cu 1.330 puncte. Ana Bogdan a coborât un loc și acum ocupă poziția 65, cu 910 puncte. Jaqueline Cristian este pe locul 76, în menținere, cu 788 puncte. Primele poziții ale clasamentului sunt următoarele: 1. Iga Swiatek - 8.605 puncte, 2. Anett Kontaveit - 4.580, 3. Maria Sakkari - 4.190, Paula Badosa - 3.980, 5. Ons Jabeur - 3.920. Câștigătoare la Cincinnati, sportiva franceză Caroline Garcia a urcat 18 locuri și este pe 17, cu 2.220 puncte.

BRIGADA LUI RADU PETRESCU VA CONDUCE PARTIDA FC TWENTE - ACF FIORENTINA, DIN PLAY-OFF-UL CONFERENCE LEAGUE

Partidele retur din cadrul play-off-ului Conferenece League vor avea loc la mijlocul acestei săptămâni, forul continental delegând și o brigadă de arbitri din România pentru această fază a competiției. Astfel, jocul de la Enschede, de pe arena De Grolsch Veste, dintre FC Twente (Olanda) și ACF Fiorentina (Italia), va fi condus la centru de către Radu Marian Petrescu, ajutat de arbitrii-asistenți Radu Adrian Ștefan Ghinguleac și Mircea Mihail Grigoriu, cel de-al patrulea oficial fiind Marcel Bîrsan. UEFA i-a desemnat pentru acest joc ca observator pentru arbitri pe Stefan Johannesson (Suedia), iar ca delegat de joc pe Roy Cathcart (Irlanda de Nord). În ceea ce privește meciurile în care sunt angrenate echipele românești, la partida Viking FK - FC FCSB va oficia o brigadă de arbitri din Ungaria, formată din Tamás Bognár, Balázs Buzás și Péter Kóbor. Meciul dintre Hapoel Be'er Sheva FC și Universitatea Craiova a fost încredințat unei brigăzi din Belgia, cu Erik Lambrechts la centru, care va fi ajutat la linii de Jo De Weirdt și Mathias Hillaert, iar meciul CFR 1907 Cluj (ROU) - NK Maribor va fi condus de arbitri din Scoția, cu John Beaton la centru, acesta fiind ajutat de arbitrii-asistenți Daniel McFarlane și Douglas Potter.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu