APEL LA SOLIDARITATE! TEATRUL NAȚIONAL DIN TÂRGU MUREȘ SOLICITĂ SPRIJINUL COMUNITĂȚII PENTRU A SALVA CLĂDIREA ÎN CARE FUNCȚIONEAZĂ

Distribuie pe:

Teatrul Național din Târgu Mureș a dat, ieri, publicității un comunicat de presă, semnat de directorul instituției, Gasparik Attila, prin care solicită sprijin pentru efectuarea unor lucrări de consolidare. “Teatrul Național Târgu-Mureș este cea mai mare și mai importantă instituție culturală a județului: formatoare de identitate, modalitate educativă informală și formă de divertisment care deservește un public din oraș, din județ și din regiune. Totodată, această instituție sprijină literatura, muzica și celelalte arte conexe de zeci de ani. Nu în ultimul rând, suntem ambasadori și în străinătate ai specificului local: de la Chișinău până la Varșovia, Budapesta sau Subotica”, se arată în comunicatul de presă.

Directorul instituției susține că teatrul a câștigat, în ultimii ani, un public larg, comparativ cu numărul vizitatorilor și populația orașului. “Ne situăm pe primul loc în țară, având anual aproximativ 100.000 de beneficiari”, transmite instituția de cultură.

Gasparik Attila susține că la ora actuală s-a ajuns într-o situație în care “toate resursele noastre de a influența finanțatorul principal s-au epuizat. Ne adresăm dumneavoastră pentru a ne sprijini și a ne ajuta în reabilitarea clădirii în care se pune tot mai stringent problema siguranței desfășurării activității creatoare și a muncii administrative”.

Clădirea a fost construită în anii '60, inaugurată în 1973, și de atunci nu s-a efectuat niciodată o reabilitare profesionistă prin care ar crește siguranța artiștilor, confortul publicului și, nu în ultimul rând, ar scădea costurile la electricitate și la factura de încălzire.

Actorii târgumureșeni, prin vocea directorului teatrului, solicită opiniei publice să îi sprijine pentru ca numeroasele cereri depuse de-a lungul timpului în vederea reabilitării clădirii să primească răspuns.

“Județul Mureș este, poate, cel mai diversificat județ al României în ceea ce privește componenta etnică. Ar fi un gest extraordinar dacă dumneavoastră, reprezentanți ai diferitelor partide, etnii și statuturi sociale, v-ați uni cu toții pentru a sprijini Teatrul Național Târgu-Mureș pentru ca această instituție să funcționeze în condiții demne și pentru a putea, astfel, continua misiunea care îi revine în cadrul culturii naționale și europene”, arată Gasparik Attila în comunicat. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu