DE LA 1 OCTOMBRIE, OCUPAȚIA DE JURISCONSULT NU MAI EXISTĂ!

Distribuie pe:

Inspecția Muncii a anunțat recent că ocupația de jurisconsult va fi eliminată din clasificarea ocupațiilor din România (COR), aceasta urmând să fie înlocuită cu cea de consilier juridic.

“În atenția angajatorilor care au salariați încadrați cu ocupația de jurisconsult. Întrucât Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va radia din COR ocupația de jurisconsult (cod COR 261102), angajatorii care au angajați în această funcție trebuie să o înlocuiască, în contractele individuale de muncă, cu aceea de consilier juridic (cod COR 261103).

La data de 24 august 2022, în REVISAL erau înregistrate 2.205 contracte de muncă aferente ocupării funcției de jurisconsult. Dintre acestea, 1.544 sunt cu normă întreagă, 661 cu timp parțial, iar această funcție este ocupată de 2.000 de salariați, care figurează înregistrați la un număr de 2.010 angajatori.

Modificarea funcției se poate efectua prin întocmirea unui act adițional la contractul individual de muncă, conform prevederilor art. 17, alin. 5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Informăm, pe această cale, toți angajatorii aflați în situația menționată, că această modificare a contractului individual de muncă trebuie efectuată până la data de 30 septembrie 2022 și transmisă în registrul general de evidență a salariaților, cel târziu în ziua anterioară producerii modificării, conform prevederilor art. 4, alin. 2, din H.G. nr. 905/2017”, precizează Inspecția Muncii, într-un comunicat de presă. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu