CULOARE ȘI BUCURIE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “NICOLAE BĂLCESCU” DIN TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Ieri, la ora 17.00, la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Târgu Mureș a avut loc inaugurarea picturii de pe peretele instituției. Pictura murală care se întinde pe 40 de metri a fost realizată, în două săptămâni, de echipa organizației Cup of Color, din componența căreia fac parte artiști din Elveția, Germania și Hong Kong.

Lucrarea de artă vizibilă pe exteriorul clădirii Școlii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu” prezintă un peisaj de nori cu diferite figuri.

“Desenul mare din partea dreaptă a clădirii demonstrează că poți ajunge mai sus, dacă faci echipă cu cei din jurul tău. O privire de ansamblu asupra picturii arată copii care zboară deasupra norilor. Partea de jos a fost creată intenționat pentru ca toți copiii să își deseneze ideile sau fanteziile. Au fost copii care s-au desenat pe ei înșiși fiind jucători de fotbal care câștigă Liga Campionilor, sau și-au imaginat papagalul lor zburând pe cer ori o pădure cu o mulțime de animale - ca să dăm doar câteva exemple din ideile lor” au transmis cei de la Primăria Municipiului Târgu Mureș.

Cup of Color este o organizație elvețiană non-profit fondată în 2016. Membrii organizației își doresc “să vadă lumina și speranța frumuseții (picătura de culoare) strălucind în diferite comunități (cupe), astfel încât oamenii să își poată trăi viața în respect și libertate, respectiv cu demnitate”.

Scopul lor este cel de a se entuziasma în mod reciproc cu diverse comunități prin realizarea unor picturi murale împreună cu ei aducând astfel speranță în sânul acestora. Aceștia au avut proiecte similare în Ciad, Elveția, Hong Kong, India, Insulele Filipine și Iordania. Echipa a venit în România anul trecut și a decorat o grădiniță din Săbed și un mic perete în cartierul Rovinari din Târgu Mureș. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu