RUSIA PREGĂTEȘTE REFERENDUMURI PENTRU ANEXAREA REGIUNILOR OCUPATE

Distribuie pe:

Rusia pare să pregătească referendumuri pentru anexarea unor teritorii ocupate din Ucraina, apreciază dpa. Conform unor sondaje de opinie recente, prezentate duminică de Serghei Kirienko, prim-adjunct al șefului administrației prezidențiale ruse, aderarea la Rusia este susținută de 91-92% din populația regiunilor Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

În regiunile Herson și Zaporojie, cucerite recent de forțele ruse, între 75% și 77% din locuitori doresc ca teritoriile lor să facă parte din Rusia, nu din Ucraina, susține Kirienko.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat în repetate rânduri că Kremlinul va reacționa dacă poporul se pronunță pentru aderarea la Rusia, reamintește dpa.

Moscova nu controlează însă complet regiunile pe care pare să dorească să le anexeze. Ucrainenii domină militar o parte din Donețk și există indicii că pregătesc o contraofensivă în Herson. Agenția citată afirmă că datele prezentate de Kirienko sunt privite de mulți cu suspiciune. Site-ul de știri online Meduza a comunicat recent că sondajele proprii indică o egalitate între pro-ruși și pro-ucraineni, cu procentaje de câte 30% de ambele părți, în timp ce restul locuitorilor din regiunile vizate nu au nicio părere despre anexarea de către Rusia. (Agerpres)

Lasă un comentariu