FLORI ȘI PEISAJE ALE ARTISTEI - CLAUDIA MĂRGINEAN - EXPOZIȚIE DE PICTURĂ LA GALERIA “DEISIS”, PALATUL CULTURII DIN TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Pânza devine un izvor de bucurii, prinde viață prin pasiunea și talentul artistului plastic. Fiecare pânză spune o poveste, o trăire, un amalgam de sentimente ale celui ce creează. Prin creație, omul încearcă să dea un altfel de sens vieții sale, împărtășește semenilor o mică parte din plinătatea propriului suflet. Artistul plastic își spune propria poveste, o poveste în culoare, în formă, pe propria pânză, doar a lui, pentru noi. O astfel de poveste găzduiește Galeria “Deisis” a Palatului Culturii, în perioada 1-31 august 2022, Expoziția de Pictură, în ulei pe pânză, a artistei Claudia Mărginean.

Cu ocazia Vernisajului Expoziției de Pictură, din data de 1.08.2022, a artistei Claudia Mărginean, domnul Nicolae Băciuț, poet, scriitor, publicist, jurnalist, editor și director al Departamentului pentru Cultură Mureș, și domnul Vasile Mureșan, muzeograf-expert, au apreciat complexitatea compozițiilor lucrărilor de pe simeze, rafinamentul cu care au fost îmbinate culorile, dar și sentimentele plăcute ce le transmit.

Născută în anul 1971, în localitatea Șoard din județul Mureș, artista Claudia Mărginean este absolventă a Universității “Petru Maior” din Târgu-Mureș, promoția 2005, cu Specializarea Management. În prezent este funcționar economic la o societate privată din Târgu-Mureș. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2016. A participat la expoziții de grup în anii 2017-2022, iar in anul 2019 a avut o expoziție personală la Galeria “Unirea” a Asociației Artiștilor Plastici Mureș. A participat la numeroase tabere de pictură organizate de Asociația Artiștilor Plastici Mureș: la Sângeorgiu de Mureș 2017, 2018, Cipău 2019, Sovata 2020, Dubova 2021.

Din pasiunea artistei Claudia Mărginean pentru culoare și formă, s-au născut povești pe pânză, în ulei, care ne încântă privirea, sufletul și ne aduc o stare de bine. Lucrările artistei ne spun povestea propriilor trăiri. Peisajele, florile, paleta coloristică conturează sentimentele și bucuria de a trăi, într-un alt mod, prin creație, a artistei. Dorința dânsei de a ne aminti că viața este un dar de la Dumnezeu și că trebuie să ne bucurăm preaslăvind darurile divine, răzbate de pe simezele Galeriei “Deisis” a Palatului Culturii din Târgu-Mureș. Felicitări!!!!!

Text: GABRIELA BORDA Foto: ILARIE GH. OPRIȘ

Lasă un comentariu