SIGHIȘORENII POT SESIZA PRIMĂRIA PRINTR-O APLICAȚIE, DE PE TELEFON

Distribuie pe:

Sighișorenii au acum posibilitatea să sesizeze primăria municipiului și prin intermediul unei aplicații online. “iReport Sighișoara” este o aplicație care poate fi descărcată pe telefon din “magazinele” pentru aplicații online. Conform Magazi Play, dedicat telefoanelor cu sistem de operare android, până în prezent au fost înregistrate 100 de descărcări. Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sârbu, îi îndeamnă pe cetățenii din orașul său să utilizeze acest instrument electronic și să intre astfel în legătură cu instituția pe care o conduce. “Vă reamintesc, prin aplicația iReport Sighișoara aveți posibilitatea de a transmite sesizări punctuale, online. Fie că este vorba de vreo groapă în asfalt, probleme în ceea ce privește iluminatul public, capace de canal care se mișcă ori coșuri de gunoi vandalizate s.a.m.d.”, a declarat edilul.

Aplicația are mai multe secțiuni care pot fi selectate de către petiționari: Drumuri și spații verzi, Iluminat public, Ordine Publică, Salubritate, Urbanism, disciplină în construcții, patimoniu UNESCO, Autorizări, Cadastru și agricultură și Altele. Pentru a completa o sesizare sau o petiție în aplicație, sighișorenii trebuie să selecteze strada, să completeze numele, iar apoi pot atașa fotografii și scrie textul petiției.

Costurile de realizare a aplicației au fost cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 - 2020.

“Vom transmite aceste nereguli către fiecare serviciu/ societate care răspunde de problemele respective pentru a fi rezolvate cât mai repede cu putință”, a mai spus Iulian Sîrbu. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu