MINISTRUL MUNCII PREGĂTEȘTE CREȘTEREA SALARIULUI MINIM ȘI PSD VREA PENSII MAI MARI DE LA 1 IANUARIE

Distribuie pe:

Salariul minim trebuie să crească și în următoarea perioadă vor fi făcute câteva propuneri în acest sens, a spus, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Am avut discuții despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziția mediului de afaceri acei 200 de lei taxabili, posibilitatea majorării salariului minim fără o cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român. Mai avem câteva propuneri, câteva variante. Am spus foarte clar că începând din septembrie vom convoca Consiliul Național Tripartit să stabilim varianta cea mai corectă. Salariul minim trebuie să crească”, a spus ministrul Muncii, la Antena 3.

În luna mai, guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

De asemenea, Marius Budăi a dat detalii și despre noul pachet social care este pregătit de guvern.

“Certitudinea este că noi suntem pe final cu acest pachet. Chiar astăzi de dimineață am avut și voi avea în continuare ultimele discuții cu domnul ministru al Finanțelor, după care vom discuta cu liderii partidului să prezentăm ceea ce noi am terminat, practic, aseară de lucrat. Suntem pe construcția finală. Vom anunța în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă”, a afirmat Budăi, care a spus și că nu va fi doar un pachet social, ci va fi unul socio-economic.

“În acest pachet avem măsuri sociale și economice. În primul și în primul rând, grija noastră a fost îndreptată către prețurile din energie, astfel încât populația pentru iarna 2022 - iarna 2023 să nu mai aibă prețuri modificate. Deci vorbesc de populație, de consumatorii casnici. Specialiștii noștri au lucrat pe o astfel de schemă, au prezentat o parte în coaliție, vom avea discuțiile finale”, a mai spus ministrul Muncii, citat de News.ro.

În ce privește pensiile, Budăi a detaliat care va fi propunerea de majorare de la 1 ianuarie cu care PSD se va duce pentru discuții în coaliție.

“De la 1 ianuarie 2022, am avut o majorare a pensiei minime cu 25% și o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi în PSD am discutat și vom propune în coaliție să fie majorate pensiile în jur de 5-5,1 la sută”, a spus Budăi.

Lasă un comentariu