TAIWANUL SPUNE CĂ VA FACE TOT POSIBILUL PENTRU A SE APĂRA ÎN FAȚA CHINEI

Distribuie pe:

Ministerul Apărării al Taiwanului a declarat miercuri că recentele exerciții militare ale Chinei au pus în pericol statu quo-ul Strâmtorii Taiwan, jurând că va face “tot ce este necesar” pentru a apăra Taiwanul, informează dpa.

“Vom continua să ne apărăm securitatea națională, rezistând cu fermitate la linia mediană, și să facem tot ce este necesar pentru a proteja casele noastre, familiile noastre și suveranitatea noastră”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului taiwanez, Li-Fang Sun.

După ce președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a întreprins o vizită în Taiwan la începutul lui august, armata chineză a lansat manevre militare în jurul Taiwanului, urmate de exerciții maritime și aeriene la scară mare.

Drone chineze au fost reperate pe insula taiwaneză Kinmen. O înregistrare video din China în care se poate vedea cum doi soldați taiwanezi se uită în sus la dronă a devenit virală.

Comandamentul taiwanez din Kinmen a raportat marți seara că a tras focuri de avertisment spre drona militară chineză.

Marți, președintele Tsai Ing-wen a spus la o bază aeriană din insulele Penghu aflate la periferia Taiwanului că i-a ordonat armatei taiwaneze să ia măsurile necesare, puternice, împotriva provocărilor Chinei.

Taiwanul trăiește sub amenințarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula parte a teritoriului său de recucerit într-o zi, eventual cu forța, dacă va fi necesar. (Agerpres)

Lasă un comentariu