CIUCĂ: ORDONANȚA PRIVIND MODIFICAREA ELEMENTELOR DE REFERINȚĂ PENTRU COMPENSAREA PREȚURILOR LA ENERGIE VA FI ADOPTATĂ ASTĂZI

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, ieri, că Ordonanța privind modificarea elementelor de referință pentru compensarea prețurilor la energie va fi aprobată în ședința Executivului de astăzi.

Guvernul avea pe ordinea de zi a ședinței de ieri analiza privind stadiul elaborării proiectului ordonanței de urgență privind măsurile din domeniul energiei. “Mâine vom avea o ședință de Guvern, (...) care va avea ca punct principal pe agendă aprobarea Ordonanței de guvern privind modificarea elementelor de referință pentru compensarea prețurilor la energie”, a precizat Ciucă, la începutul ședinței Executivului de ieri. Premierul a menționat că planul privind pregătirea pentru iarna 2022-2023 urmează să fie analizat astăzi în Comitetul interministerial, astfel încât să fie definitivate concluziile pentru a putea fi luată o decizie în privința modificărilor la Ordonanța de urgență privind compensarea prețurilor la energie.

“Un subiect care ține de agenda publică în aceste zile este cel legat de energie, de pregătirea pentru iarnă, măsurile pe care guvernul le are în vedere astfel încât să putem să avem asigurate resursele energetice pentru iarna 2022-2023. Așa cum am dispus, astăzi urmează să primesc Planul de iarnă de la Ministerul Energiei și, desigur, mâine, în Comitetul interministerial, să avem elementele de analiză și să avem concluziile analizei privind întreg procesul prin care vom aduce modificări la Ordonanța de Urgență prin care compensăm prețurile la energie”, a explicat Ciucă. (Agerpres)

Lasă un comentariu