GICĂ POPESCU: FARUL, SINGURUL CLUB DIN EUROPA CARE VREA NEUTRALITATEA EMISIILOR DE CARBON

Distribuie pe:

Președintele clubului de fotbal Farul Constanța, Gheorghe Popescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că gruparea pe care o conduce este singura din Europa care își dorește să atingă plafonarea emisiilor de gaze cu efect de seră, urmărind totodată independența din punct de vedere energetic. Oficialul clubului Farul Constanța a enumerat o serie de măsuri pe care gruparea dobrogeană le are în vedere, începând cu înlocuirea flotei de automobile cu mașini electrice.

“Acum câteva luni, clubul Farul și-a propus ca până în 2030 să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cred că este singurul club din liga întâi din Europa care își asumă acest lucru. În acest sens, noi am demarat o serie de lucruri pentru a ne putea îndeplini obiectivul până în 2030. Parcul auto este schimbat în proporție de 50% cu mașini electrice, am început instalarea stațiilor electrice astfel încât mașinile pe care le vom avea să le putem încărca. În luna septembrie vom începe montarea a 100 de panouri fotovoltaice și până la finalul anului vom avea încă 100 de kW din panouri fotovoltaice. Stadionul Arena Petrom a fost făcut din materiale reciclabile, de asemenea, echipamentul de rezervă este făcut din materiale reciclabile”, a afirmat președintele clubului Farul Constanța, într-o conferință de presă la care a asistat și prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Gheorghe Popescu, care este și consilier al premierului Nicolae Ciucă pe probleme de sport, a precizat că speră să găsească resursele necesare pentru instalarea de panouri fotovoltaice astfel încât Farul Constanța să obțină independența energetică.

“Până în anul 2030 ne-am dori ca tot consumul de energie electrică din bază să fie asigurat din sursă proprie și dorim ca până atunci să instalăm 2 MW din panouri fotovoltaice. Sper ca în anii următori să găsim și fonduri europene pentru că știu că este o preocupare la nivelul guvernului de a proteja mediul și de a găsi surse de a produce energie verde”, a mai spus Gheorghe Popescu.

Antrenorul și acționarul clubului Farul Constanța, Gheorghe Hagi, a afirmat că investiția principală se va axa în continuare pe tinerii fotbaliști, așa cum a și început proiectul său cu FC Viitorul Constanța.

“Această investiție s-a născut prin dorința de a investi în copii, vom duce în continuare acest proiect până la capăt. Atâta timp cât avem putere, vom încerca să investim în tineri, cei care reprezintă ziua de mâine, pe care încercăm să-i ajutăm, să îi sprijinim, să le dăm energie, să ajungă să joace pentru România, să reprezinte culorile României. Farul și Academia Hagi o să dea jucători în continuare, o să propună jucători în continuare, pentru că acesta este singurul nostru obiectiv, să investim în tineri și să devenim cei mai buni”, a declarat Hagi.

La finalul conferinței de presă, premierul Nicolae Ciucă a primit din partea celor doi oficiali ai clubului Farul Constanța un tricou de joc al echipei, de culoare verde, realizat din materiale reciclabile.

(Agerpres)

Lasă un comentariu