REUȘITE INTERNAȚIONALE PENTRU ATLEȚII DE LA CSM TG. MUREȘ!

Distribuie pe:

Categoria Masters de la CSM Tg. Mureș aduce din nou o salbă de medalii, de data aceasta de la Campionatul de masters al Ungariei! Doi dintre sportivii CSM Târgu Mureș au fost invitați la Budapesta, unde au cucerit nu mai puțin de 7 medalii, dintre care 2 de aur. La categoria feminin +45 de ani, Barabási Rozália a câștigat proba de 80 m gard, iar la 100, respectiv 200 de metri plat a terminat a treia, cucerind două medalii de bronz. La masculin +75 (peste!) de ani, Fülöp János Csaba a cucerit o medalie de aur și trei de argint la aruncarea discului, aruncarea greutății, precum și la ciocan  simplu și greu.

ARBITRE ROMÂNCE, DELEGATE LA CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ U17

Româncele se numără printre cei 61 de arbitri aflați pe lista FIFA pentru turneul final care va avea loc în perioada 11-30 octombrie 2022, în India.

UEFA va fi reprezentată de 15 oficiali la Campionatul Mondial: 4 centrali, printre care se numără și Iuliana Demetrescu, 8 asistenți, pe lista cărora este Mihaela Țepușă, și 3 oficiali VAR. Competiția U17 revine după o pauză de patru ani cauzată de pandemia de coronavirus și va folosi în premieră tehnologia VAR la un campionat mondial de fotbal feminin U17. România are o reprezentantă și pe lista comisarilor de joc FIFA: Roxana Berceanu va superviza partide de la turneul final. La ultima ediție, în 2018, Mihaela Țepușă a făcut parte din brigada de arbitri care a condus finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal Feminin U17, turneu disputat în Uruguay. La aceeași categorie de vârstă, însă, la Campionatul European din 2019, Iuliana Demetrescu a arbitrat finala competiției. Ea a fost unul dintre cei 13 arbitri aleși să oficieze meciurile de la Campionatul European care s-a disputat în această vară în Anglia și se află deja pe lista candidatelor FIFA pentru a arbitra la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin din 2023, organizat în Australia și Noua Zeelandă. De altfel, turneul din India este una dintre oportunitățile de monitorizare în urma cărora FIFA va decide lista finală a arbitrilor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

ROMÂNIA U16 A ÎNVINS MUNTENEGRU CU 5-0

Reprezentativa de fotbal U16 a României, pregătită de Nicolae Roșca, a disputat marți, 30 august, primul meci de pregătire dintr-o serie de patru în decursul a 10 zile. Primul adversar a fost naționala similară a Muntenegrului, pe care tricolorii au învins-o cu 5-0. Iată programul următoarelor jocuri, toate transmise în direct pe platforma FRF.tv:

1 septembrie, ora 19.00: România U16 - Muntenegru U16, CNF Buftea

6 septembrie, ora 19.00: România U16 - Spania U16, CNF Buftea

8 septembrie, ora 19.00: România U16 - Spania U16, CNF Buftea

ÎNOTĂTORII ROMÂNI PE PODIUM LA MONDIALELE DE JUNIORI

Ștafeta masculină de 4×100 metri liber a României, formată din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, a cucerit, marți seara, medalia de aur la Campionatele Mondiale de înot pentru junior, de la Lima (Peru). La 400 metri liber, Vlad Stancu a luat argintul. România participă cu 9 sportivi la Mondialele din Peru, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial și european de seniori.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu