DIN NOU LA ȘCOALĂ... LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “SFÂNTUL PETRU”, SÂNPETRU DE CÂMPIE

Distribuie pe:

Motto: “Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm”. (Victor Hugo)

La Școala Gimnazială “Sfântul Petru”, Sânpetru de Câmpie urmează cursurile 272 de școlari și preșcolari. Numărul personalului angajat este de 26, iar personal didactic 20.

În perioada mai 2021 - decembrie 2023, instituția de învățământ derulează, în parteneriat, proiectul “Acum pentru incluziunea socială în Sânpetru de Câmpie” (valoarea de care beneficiază școala fiind de 1.277.960 de lei). Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 631.708 euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE.

Primăria comunei Sânpetru de Câmpie este promotorul proiectului, alături de partenerii săi, Școala Gimnazială “Sfântul Petru” din localitate și Fundația “Buckner”, din Târgu Mureș. Totodată, se așteaptă semnarea documentelor pentru un alt proiect câștigat, Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, alături de alte peste 1.350 de unități școlare din România. Valoarea acestuia este de 395.660 de lei și va însemna achiziționare de tehnologie specifică educației și cursuri de specializare a cadrelor didactice.

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul “Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară” care va fi implementat pe o durată de 3 ani, preciza prof. Pintecan Ana Diana, director Școala Gimnazială “Sfântul Petru”, Sânpetru de Câmpie. Domnia sa a completat: “Ne propunem, în colaborare cu Primăria, și un proiect pentru izolarea termică”.

Succes cadrelor didactice și elevilor în noul an școlar!

L.B.

Lasă un comentariu