MUSTUL, UN BUN DETOXIFIANT

Distribuie pe:

Nutriționistul Maria Florea, citat de doctorulzilei.ro, susține că mustul este indicat pentru anemie, astenie, surmenaj, dar și în afecțiuni precum gută sau artroză. De asemenea, este un bun laxativ, fiind recomandat în anumite tipuri de constipație, dar și un excepțional diuretic, indicat pentru tulburări ale tensiunii arteriale.

“Persoanele obosite sau slăbite se simt mai relaxate după ce consumă must, pentru că zahărul din struguri este foarte ușor asimilat de organism, trecând direct în sânge la scurt timp după ce este ingerat. Totodată, mustul poate fi folosit și în curele de slăbire.

Pe lângă kilogramele nedorite, se elimină din organism și toxinele. Atenție, însă, dacă este consumat în cantități mari, mustul are efectul invers, adică, îngrașă. În plus, și diabeticii sau cei cu rezistență la insulină trebuie să se abțină să consume must pentru că are un conținut mare de zahăr”, afirmă specialistul citat.

Recomandări

În opinia nutriționistului Maria Florea, consumul moderat de must stimulează digestia și combate constipația, combate astenia, oboseala și depresia, protejează sistemul nervos central, are efect antiîmbătrânire, protejează vederea și menține sănătatea vaselor de sânge.

În cura de detoxifiere, mustul este un diuretic natural ideal, fiind bun și pentru bolile de rinichi (ajută la eliminarea toxinelor). În special, mustul este bun pentru cei care se recuperează după o viroză puternică ori după boală. Cantitatea recomandată este de câte o cană de must la fiecare masă principală.

Datorită antioxidanților puternici (mai buni chiar decât vitaminele C și E), unii medicii susțin că mustul chiar poate preveni cancerul. Fiind bogat în resveratrol, un antioxidant important, care se găsește și în unele medicamente indicate pentru bolile cardiovasculare, mustul menține sănătatea vaselor de sânge. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu