ȘAHISTUL MAGHIAR RICHARD RAPPORT VA REPREZENTA ROMÂNIA ÎN COMPETIȚIILE INTERNAȚIONALE, DUPĂ CE L-A CUNOSCUT PE PATRONUL SUPERBET

Distribuie pe:

Șahistul maghiar Richard Rapport va reprezenta România în competițiile internaționale, a anunțat duminică Federația Română de Șah pe pagina proprie de Facebook. “Richard Rapport va juca șah sub steagul României! Transferul a fost oficializat astăzi, 4 septembrie!”, a comunicat Federația pe pagina de Facebook a FR Șah.

Richard Rapport a câștigat, în 2013, Campionatul Mondial de Șah rapid, iar în anul 2017 a repurtat o victorie asupra campionului mondial, norvegianul Magnus Carlsen. Marele maestru Richard Rapport are 26 de ani și este clasat pe locul 13 în clasamentul FIDE. Cea mai bună poziție ocupată în carieră a fost locul 5. Singurul șahist român clasat în Top 100 mondial FIDE este Bogdan Daniel Deac, care ocupă actualmente poziția 34.

Relațiile sale cu federația maghiară sunt înghețate Potrivit portalului 24.hu din Ungaria, proprietarul miliardar, de origine sârbă, al companiei Superbet, Sacha Dragic, sponsorul principal al turneului de șah 2022 Superbet Chess Classic Romania care s-a încheiat recent, i-a făcut lui Rapport o ofertă de sponsorizare irezistibilă, care îi poate oferi o șansă reală ca în următorii ani să câștige titlul de campion mondial la șah. Potrivit informațiilor tatălui lui Rapport, jucătorul de șah a decis deja și a acceptat oferta, care include ca acesta să își continue cariera în culorile României. (g4.mediaro)

Sursa foto: Captură YouTube

Lasă un comentariu