UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE ȘI TEHNOLOGIE “GEORGE EMIL PALADE”, ÎNCEPEREA ÎNSCRIERILOR PENTRU ADMITEREA LA SESIUNEA DE TOAMNĂ LA PROGRAMELE DE STUDII DE LICENȚĂ ȘI MASTERAT

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș a anunțat, vineri, începerea înscrierilor pentru admiterea la sesiunea de toamnă la programele de stu-dii de licență și masterat pentru cele 70 de locuri disponibile, dintre care 10 bugetare din domeniul sănătății, precum și pentru o serie de specializări nonmedicale.Potrivit unui comunicat de presă al UMFST Târgu Mureș, admiterea de toamnă va fi organizată la programele de studii de licență de 6 și 5 ani din domeniul Sănătate: 10 locuri bugetate la Farmacie în limba maghiară, restul locurilor fiind cu taxă, la medicină și medicină dentară în limbile română și engleză și farmacie în limba română.

“Candidații orientați spre programele de studii de 6 și 5 ani din domeniul Sănătate, vor susține examen de admitere în data de 9 septembrie 2022, pe locurile rămase disponibile (...) Metodologia de admitere va fi identică cu cea din sesiunea iulie 2022. Candidații la admiterea la programele de studii Medicină și Medicină Dentară vor susține un test de verificare a cunoștințelor de limbă engleză în data de 8 septembrie 2022, ora 11.00 - examen scris, la sediul Universității, cu rezultatul admis/respins (Amfiteatrul 16, Clădirea principală (C3), str. Gheorghe Marinescu nr. 38)”, precizează UMFST Târgu Mureș.

De asemenea, UMFST Târgu Mureș organizează admitere și la programul Arhitectură în limba engleză în sesiunea septembrie, unde candidații vor susține o probă eliminatorie de competențe lingvistice pentru limba engleză, evaluată cu calificativ Admis/Respins sau, după caz, vor depune în etapa de înscriere un certificat de atestare a competențelor lingvistice (limba engleză).

“Concursul de admitere, pentru testarea calităților și aptitudinilor candidaților va consta în evaluarea portofoliului de lucrări personale reprezentative, realizat cu respectarea prevederilor Ghidului de întocmire a portofoliului (Anexa 3 din Metodologie), iar proba practică de reprezentare grafică va cuprinde un număr de exerciții, cu pondere de apreciere egală sau diferită, care se vor redacta pe o coală unică, format 50x70 cm, într-o tehnică de reprezentare precizată în enunțul subiectului de concurs. Cerințele exercițiilor vor fi redactate în limba engleză”, a precizat UMFST Târgu Mureș.

Admiterea candidaților la programele de studii de licență de 3 și 4 ani se va face potrivit Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de admitere în ciclul de licență, pe bază de concurs de dosare (fără probă scrisă), respectând aceleași criterii de admitere aplicate candidaților înscriși în sesiunea iulie 2022.

De asemenea, vor fi programate și probe specifice pentru admiterea la programele de studii de licență Pedagogia învățământului primar și preșcolar (PIPP) și Educație fizică și sportivă, din cadrul Facultății de Științe și Litere “Petru Maior”.

Pentru admiterea la programele de studii de masterat înscrierile se fac online pe platforma: https://admitere.umfst.ro/, în perioada 1 septembrie - 9 septembrie, ora 12.00, excepție făcând programul de masterat “Cercetare științifică avansată medico-farmaceutică”, pentru care înscrierea se va face în perioada 12 septembrie - 16 septembrie, ora 12:00.

Examenul de admitere la programele de masterat va avea loc în data de 12 septembrie și proba practică scrisă pentru admiterea la programul de masterat “Cercetare științifică avansată medico-farmaceutică” se va susține în data de 28 septembrie. (AGERPRES)

Lasă un comentariu