LA FESTIVALUL SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ, ACTIVITĂȚI PENTRU DESCURAJARE A CONSUMULUI DE DROGURI

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Festivalul SIGHIȘOARA MEDIEVALĂ, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș din cadrul Agenției Naționale Antidrog, în parteneriat cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Mureș și Grupării Mobile de Jandarmi “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, au fost în mijlocul participanților și au transmis informații, mesaje și recomandări preventive, de descurajare a consumului de droguri.

Astfel, împreună cu voluntari instruiți în domeniu, au asigurat, permanent, pentru participanții la festival, servicii de informare, educare și conștientizare, în vederea prevenirii consumului de droguri.

În incinta festivalului a fost amplasat un stand de prevenire a consumului de droguri, care a furnizat participanților toate informațiile necesare, riguros fundamentate științific, privind riscurile și consecințele negative ale consumului de substanțe psihoactive și modalitățile de protecție individuală, pentru evitarea angajării în astfel de comportamente de risc.

De asemenea, tinerii prezenți au avut ocazia să experimenteze “ochelarii de droguri”, ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri, precum și “ochelarii de alcool”, ce simulează o intoxicație puternică cu alcool.

Pe toată perioada festivalului, pe ecranele special amenajate, au rulat permanent spoturi-video ale campaniilor Agenției Naționale Antidrog, a precizat comisar de poliție Ion Aleodor Roman - Agenția Națională Antidrog.

(B.L.)

Lasă un comentariu