EXAMENUL NAȚIONAL DE BACALAUREAT - SESIUNEA AUGUST - SEPTEMBRIE 2022

Distribuie pe:

La Examenul național de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2022, rata finală de promovare (după contestații) a fost de 35,4% la nivel național, la cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) au fost afișate zilele trecute în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele au fost publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaților, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare a fost calculat din totalul candidaților prezenți, incluzându-i în această categorie și pe cei eliminați (112), informează Ministerul Educației.

În județul Mureș s-au încris pentru a susține cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 1.066 de candidați, dintre care 878 au fost prezenți. După soluționarea contestațiilor, procentul de promovabilitate a fost de 31,55% în județul nostru, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

L.B.

Lasă un comentariu