GERMANUL LUCAS CARSTENSEN S-A IMPUS ÎN PRIMA ETAPĂ A TURULUI ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Etapa I a Turului Ciclist al României, desfășurată miercuri, între Satu Mare și Bistrița, pe o distanță de 204 km, a fost câștigată de germanul Lucas Carstensen de la echipa Bike Aid. Acesta a fost urmat pe podium de cehul Daniel Babor (Elkov Kasper) și de românul Eduard Grosu, de la formația italiană Drone Hopper. Joi a fost programată etapa a II-a, Bistrița-Tg. Mureș, pe o distanță de 181 de km. Cicliștii au intrat în Tg. Mureș dinspre localitatea Voiniceni și au urmat traseul format din străzile Decebal-Burebista-Călărașilor-Piața Trandafirilor-Piața Victoriei.

La ediția din acest an a Turului României participă 20 de echipe profesioniste din țări precum Spania, Columbia, Statele Unite ale Americii, Canada, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă. În cursă sunt înscrise, de asemenea, echipele naționale ale României și Bulgariei, precum și toate cele trei echipe continentale din România: Mentorise Elite Team CFX, Giotti Victoria Savini Due și Novak Team.

Competiția este transmisă, în premieră, de Eurosport.

FUTSAL - STAGIU DE PREGĂTIRE CU DOUĂ MECIURI AMICALE PENTRU NAȚIONALA DE FUTSAL A ROMÂNIEI

Naționala de futsal a României începe pregătirile pentru preliminariile FIFA Futsal World Cup. În perioada 12-17 septembrie, tricolorii se vor afla într-un stagiu de pregătire la București. După stagiul de pregătire din București, tricolorii vor pleca în Republica Moldova, unde vor disputa două meciuri amicale împotriva selecționatelor din Moldova și Ucraina. Program: 19 septembrie / ROMÂNIA - Ucraina; 20 septembrie / Moldova - ROMÂNIA. Lotul convocat pentru această acțiune de selecționerul târgumureșean Endre Kacso: portari - Theodor Badea Lungu (CFR Timișoara), Petrișor Toniță (United Galați), Andrei Dinicuta (Autobergamo Deva); jucători de câmp - Adrian Oanea (Elledi Futsal / Italia), Octavian Cireș (United Galați), Istvan Hadnagy (Kecskemet Futsal / Ungaria), Andre Sasse (Portimonense / Portugalia), Daniel Araujo (United Galați), Andor Balint (Odorheiu Secuiesc), Sergiu Gavrilă (Autobergamo Deva), Richard Iszlai (Odorheiu Secuiesc), Felipe Oliveira (Napoli Futsal / Italia), Andrei Crăciun (United Galați), Paulo Fereira (Povoa Futsal Clube / Portugalia). Prima reprezentativă de futsal a României va porni în această toamnă într-o nouă campanie de calificare la Cupa Mondială. Tricolorii vor evolua în Grupa a 8-a din Main Round, alături de Finlanda și Danemarca.

FINAL DE DRUM PENTRU ROMÂNIA LA EUROPENELE DE FUTSAL

Naționala de futsal a României, alcătuită din jucători sub 19 ani, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 8-0, de formația similară a Croației, în ultimul meci din faza grupelor Campionatului European din Spania. Selecționata tricoloră, care a pierdut și primele jocuri, 0-9 cu Spania, campioana europeană, și 2-5 cu Ucraina, s-a clasat pe ultimul loc în grupa A, fără niciun punct. Din echipa țării noastre au făcut parte, printre alții, Nagy Tamas de la CSM Tg. Mureș.

ULTIMELE DETALII DESPRE CONVOCAREA LUI STANCIU LA NAȚIONALĂ!

Nicolae Stanciu (29 de ani) are parte de un sezon formidabil în tricoul celor de la Wuhan Three Towns!

Aflat în vizorul lui Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia, Nicolae Stanciu este în pericol să nu poată onora convocarea din luna septembrie. În acest moment, China se confruntă cu focarul de coronavirus, iar asiaticii au în continuare reguli foarte stricte, care i-ar putea da planurile peste cap mijlocașului. Mihai Stoichiță a mărturisit că Stanciu este așteptat cu brațele deschise la națională. “Ar fi extraordinar”, a exclamat oficialul FRF. “Joacă bine, e mai ușor să vii de acolo la București. Asta cu COVID-ul nu știu cum sunt legile pe la chinezi. Ar fi extraordinar să vină, Nicușor a lipsit mult în ultima vreme”, a declarat Mihai Stoichiță.

7 goluri și 8 pase decisive a reușit Stanciu în tricoul echipei Wuhan Three Towns. Wuhan Three Towns este lider în clasamentul din China, cu 43 de puncte în 15 meciuri jucate.

Anamaria Prodan pregătește marea lovitură: “Stanciu va pleca într-un loc frumos”

“Îmi frec mâinile de bucurie pentru Nicolae Stanciu, ale căror evoluții din China mă vor determina, foarte probabil, să-i caut o nouă echipă. Poate mai repede decât credea unul sau altul. Personal, cred că dacă o ține așa, va pleca iar undeva într-un loc frumos!”, a declarat Anamaria Prodan, pentru playsport.ro. 5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com. De-a lungul carierei, Nicolae Stanciu a jucat la Unirea Alba Iulia, FC Vaslui, FCSB, Anderlecht, Sparta Praga, Al-Ahli, Slavia Praga și Wuhan Three Towns. În Asia, mijlocașul naționalei României încasează un salariu impresionant, de 2.5 milioane de euro pe an, iar Wuhan Three Towns le-a plătit celor de la Slavia Praga nu mai puțin de 4 milioane de euro.

NAȚIONALA FEMININĂ DE VOLEI A ROMÂNIEI S-A CALIFICAT LA TURNEUL FINAL AL CAMPIONATULUI EUROPEAN DIN 2023

Naționala de volei feminin a României a învins miercuri, la Piatra Neamț, reprezentativa Insulelor Feroe, scor 3-0, și s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2023, cu o etapă înaintea încheierii grupei A preliminare. Scorul pe seturi a fost 25-13, 25-6, 25-15. În urma rezultatului, România este lider cu 12 puncte. În primele partide din grupă, România a câștigat cu Israel și Insulele Feroe, cu același scor, 3-0, apoi a pierdut cu Croația, cu 1-3, pe care a învins-o ulterior, tot cu 3-1, în etapa anterioară.

România mai are de disputat un singur meci, în deplasare, cu Israel, în 11 septembrie, iar rezultatul va stabili clasamentul final. Tricolorele nu mai pot pierde locul 2. La turneul final al CE din 2023 se vor califica 12 echipe din preliminarii, adică primele două clasate în fiecare din cele șase grupe.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu