VEȘTI BUNE PENTRU INFRASTRUCTURA RUTIERĂ DIN MUREȘ

Distribuie pe:

Proiectul pentru Centura Târgu Mureș s-a predat ieri. Miercuri, 7 septembrie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico - economici pentru Centura Reghinului. Proiectantul și executantul Centurii Sighișoarei semnează, în aceste zile, contractul.

După ce în urmă cu trei zile s-a anunțat faptul că urmează a fi semnat contractul pentru proiectarea și execuția Centurii Sighișoara, urmare a faptului că nu a fost înregistrată nicio contestație la licitația organi-zată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vin vești bune referitoare și la varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș (Ernei - Corunca) și la Centura Reghinului. Varianta de ocolire a Sighișoarei, cu o lungime de 13 kilometri și o valoare de 300 de milioane de lei, va fi proiectată și executată de Clean Prest Activ care are la dispoziție 14 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș a făcut public, miercuri, răspunsul primit de la CNAIR referitor la interpelarea sa privind stadiul variantei de ocolire a municipiului Târgu Mureș.

“Astăzi (7 septembrie -n.r.) am primit o veste destul de bună legată de centura de ocolire a municipiului Târgu Mureș și a comunei Sângeorgiu de Mureș. Astfel, la solicitarea noastră (care o facem destul de frecvent) am primit răspunsul de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care ni se comunică că mâine, 8 septembrie, este termenul de predare de către pro-iectant a Proiectului Tehnic refăcut, actualizat al Centurii (varianta Ernei - Sângeorgiu de Mureș - Livezeni - Corunca). După predare urmează analizarea și aprobarea proiectului tehnic și organizarea licitației pentru execuție. În adresă se precizează că sunt șanse ca în primăvara anului viitor (2023), CNAIR să emită ordinul de începere a lucrărilor, deci să se înceapă efectiv lucrările! Ce bucurie mare am avea, pentru că am scăpa de o mare parte din circulația infernală care există în prezent pe DN 15, inclusiv în comuna noastră”, a scris

Sófalvi Szabolcs, primarul Comunei Sângeorgiu de Mureș, pe pagina sa oficială de facebook. Acesta a prezentat și adresa primită de la CNAIR.

În ședința de miercuri, 7 septembrie, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico - economici pentru Centura municipiului Reghin. Astfel, în cursul acestui an, va fi organizată licitația pentru proiectarea și execuția celor 12 kilometri a variantei de ocolire a Reghinului, lucrare a cărei valoare este de aproximativ 600 milioane de lei. Investiția va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Transporturi (POT) și din Bugetul de Stat prin Ministerul Transporturilor. CNAIR va gestiona execuția lucrării.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu